DATUM KOJI NE BLIJEDI

Obljetnica neodigranog dvoboja Dinama i Zvezde

13.05.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Svakog 13. svibnja Dinamov navijač 'vrati sat' na 1990. godinu i nezaboravne događaje uoči derbija Dinama i Crvene Zvezde

Igrači, stožer i uprava Dinama su uoči puta za Stockholm već odali počast palim Dinamovim navijačima u Domovinskom ratu, a u podne će kod spomenika ispod zapadne tribine isto učiniti i pripadnici Bad Blue Boysa. Već jako dugo niti 'dan svih Dinamovaca' ne spaja Dinamovu upravu i navijače, i očito je da ih u ovom sastavu više ništa ni neće spojiti.


Jedna skupina navijača na putu je za Stockholm gdje će se večeras odigrati prijateljski ogled AIK-a i Dinama u čast Ivana Turine, a tradicionalni navijački malonogometni turnir 'Za sve one kojih nema' trebao je biti odigran u subotu, no odgođen je zbog lošeg vremena.

Godine od neodigranog dvoboja i aktivnog otpora navijača i igrača tadašnjem represivnom aparatu prolaze, ali priča o 'danu BBB-a' ostaje svježa. Grupa i klub u međuvremenu su prošli kroz sito i rešeto nabujalih ambicija vodećih političara i visoko pozicioniranih menadžera, ali 13. svibnja bio je i ostat će datum kojega će se svi u plavom sjetiti kao dana otpora i slave.

Najpoznatiji navijački neredi u povijesti bivše države