SLAVENU RUKE VEZANE

Oba Manchestera u lovu na Bilićevog 'top klinca'

20.07.2016 u 20:03

Bionic
Reading

Slaven Bilić gradi momčad za novu sezonu u kojoj ga čekaju velika očekivanja vlasnika i navijača, no iz ruku mu klizi igrač na kojega je West Ham itekako računao u budućnosti

Reece Oxford je u lanjskom prvom kolu Premiershipa bio faktor iznenađenja Bilića koji je s njim u srcu veznog reda 'uneredio' Arsenal, no u nastavku sezone veliki potencijal nije dobivao minutažu koliku je priželjkivao i odlučio je, čini se, ne produljiti ugovor s čekičarima.

Takve vijesti šire se brzinom groma i Bilić je danas u nezavidnom položaju. U lov su, pišu otočki mediji, krenula oba velikana iz manchestera. Prvi je reagirao Guardiola, no Cityjevu inicijalnu ponudu od 10 milijuna funti West ham je odmah odbio.

No, sada je interes pokazao i United, te je teško zamislitii scenarij u kojemu će West Ham zadržati svog najvećeg talenta. No, ostaju dva pitanja... Koliko će novaca uspjeti izvući iz njegove eventualne prodaje i kako Oxford misli u bilo kojem Manchesteru doći do ozbiljnije minutaže nego kod Bilića? Odgovori će doći u nastavku prijelaznog roka.

Oxfordov debi odjeknuo je nogometnim svijetom, no ostatak sezone bio je manje blistav