Šarić ostao

Novi vlasnik Phoenixa se ne šali; u velikoj razmijeni doveo jednog od najboljih igrača lige - Kevina Duranta!

09.02.2023 u 08:17

Bionic
Reading

Četvrtak 9. veljače u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu je zadnji rok za zamjenu igrač au NBA ligi, ali novi vlasnik Phoenix Sunsa Mat Ishbia nije želio čekati

Tako se doznaje – o čemu je prvi pisao novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski – kako je Kevin Durant novi igrač Phoenix Sunsa!

>> Dario Šarić i NBA društvo imaju novog vlasnika; ima 43 godine, a novu igračku platio je čak četiri milijarde dolara!

Nakon što su u Dallas poslali Kyriea Irvinga čelnici Brooklyn Netsa odlučili su zamijeniti i Kevina Duranta.

Ukratko, Netsi će dobiti Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaea Crowdera i čak četiri izbora prve runde drafta. Uz Duranta u Phoenix ide i TJ Warren.

Tako su Brooklyn Netsi još jednom odlučili krenuti u potpunu rekonstrukciju momčadi i većinu toga baziraju na mladim igračima i budućim izborima na NBA draftu.

A Phoenix Sunsi su uspjeli oformiti veliki trio Chris Paul – Devin Booker – Kevin Durant

Durant se navodno sastao s čelnicima Brooklyna nakon što su Netsi tijekom vikenda trejdali Irvinga u Dallas Maverickse. Duranta je zanimalo kako će se razvijati franšiza i hoće li u budućnosti konkurirati za naslov prvaka. Odgovor čelnika kluba očito nije zadovoljio Duranta pa je sada napustio klub. Razmjenu je tražio još prošlog ljeta, ali tada nije bilo ponuda.

Dodajmo kako hrvatski reprezentativac Dario Šarić, kojem u ljeto ističe ugovor, i dalje ostaje igrač Phoenixa. No, dolazak Duranta svakako nije dobra vijest za njega jer će teško do velikog broja minuta.

velika zamjena

LA Lakersi se ipak riješili Westbrooka

LA Lakersi riješili su se Russella Westbrooka i njegovog ogromnog ugovora 'teškog' 47 milijuna dolara. U velikoj razmjeni igrača - u kojoj su sudjelovali osim Lakersa momčadi Utah Jazza i Minnesota Timberwolvesa - Westbrook i još sedmorica igrača promijenili su momčadi. Tako će za Los Angeles Lakerse igrati D’Angelo Russell, igrač koji je u tom klubu započeo NBA karijeru, zatim Malik Beasley i Jarred Vanderbilt.

Za Minnesota Timberwolvese igrat će Mike Conley, zatim Nickeil i Alexander-Walker, a dobili su i izbore drugog kruga drafta za 2024., 2025. (od Utah Jazza) i 2026. (od Utah Jazza)

Momčad Utah Jazz dobila je Russella Westbrooka kojeg su se Lakersi željeli riješiti,