sve je više problema

Novi udarac za hrvatsku reprezentaciju; zbog ozljede je otpao napadač na kojeg je izbornik Zlatko Dalić najozbiljnije računao

29.08.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Napadač hrvatske reprezentacije i španjolskog prvoligaša Osasune, Ante Budimir, zbog ozljede prepona se neće priključiti reprezentaciji na okupljanju u Moskvi. Budimir će sigurno propustiti utakmicu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine protiv Rusije koja se igra 1. rujna

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić neće moći računati na napadača španjolskog prvoligaša Osasune Antu Budimira (30) za prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru protiv Rusije (1. rujna) zbog ozljede prepona.

Magnetska rezonancija potvrdila je ozljedu prepona, a u konzultaciji liječničkih službi Osasune i hrvatske reprezentacije procijenjeno je kako Budimir ne može konkurirati za utakmicu koja je na rasporedu u Moskvi u srijedu, 1. rujna.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza napominju kako će liječnici nastaviti pratiti Budimirovo stanje te će prema tomu odlučiti može li se naš napadač pridružiti reprezentaciji u Bratislavi za utakmicu protiv Slovačke (4. rujna) ili će biti spreman tek za utakmicu protiv Slovenije koja se igra 7. rujna u Splitu.

Novi je to udarac za Zlatka Dalića koji je ozbiljno računao na Budimira u samom vrhu napada, posebice jer za ovaj ciklus pozive nisu dobili Ante Rebić i Bruno Petković.

Podsjetimo, zbog ozljede je još ranije za utakmice protiv Rusije i Slovačke otpao kapetan reprezentacije Luka Modrić. Umjesto njega poziv je dobio Lovro Majer.