POVIJESNA UTAKMICA

Šok za Dinamo uoči Benfice; odlučeno da trener Bjelica ne smije s klupe voditi Dinamo!

01.03.2019 u 13:57

Bionic
Reading

Nakon što je za obje utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice (prva utakmica, četvrtak 7.3. - Arenasport 1, 18:55) zbog ozljede otpao kapetan Arijan Ademi, Dinamo je doživio novi udarac. Iz Uefe je stigla kazna za trenera Nenada Bjelicu, a uz to i financijska kazna za navijačke incidente

Ono o čemu se nagađalo – nakon što je u Zagrebu na utakmici protiv Viktorije Plzen isključen Dinamov trener Nenad Bjelica - tijekom petka je potvrđeno iz Uefe, kako su nam rekli iz Dinama na naš upit.

>>> Lukavi trik stručnog stožera Dinama i isključenog trenera Bjelice koji je zbunio Čehe

Naime, Odlukom disciplinske komisije Uefe kaznila je Bjelicu jednom utakmicom suspenzije, što znači da Osječanin neće moći sjediti na klupi Dinama u četvrtak, kada se na rasprodanom Maksimiru igra prva utakmica osmine finala Europske lige protiv Benfice (Arenasport 1, 18:55).

''Ne kajem se. Kazna je opravdana. Zaslužio sam isključenje. Ulog je bio velik. Izdale su me emocije i prihvaćam odluku UEFA-e. Neke stvari ne možete planirati', rekao je Bjelica.

To je svakako novi udarac za Dinamo koji ispred sebe ima povijesnu priliku. Sigurno Bjelica, kada je došao u nepotrebni u kontakt s igračem Viktorije, zbog čega mu je u 43. minuti rumunjski sudac Istvan Kovacs pokazao put na tribine, nije očekivao ovakvu kaznu. Podsjetimo, tada su uz pomoć voki-toki stanice te nekih ljudi iz kluba Bjeličine upute ipak stigle do pomoćnika Nina Bule. Hoće li tako biti i ovaj put, ili će Uefa i to zabraniti?

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dodajmo tome kako je Uefa financijski kaznila Dinamo zbog navijačkih incidenata na utakmicama protiv Anderlechta i Viktorije. Ukupna kazna za navijačke incidente iznosi 63.000 eura, ali s obzirom da je stadion rasprodan – i Dinamo će jako dobro zaraditi – to nije tako velik udarac kao činjenica da Dinamo neće na travnjaku imati kapetana Ademija te na klupi trenera Bjelicu.

'Od toga se 30 tisuća eura odnosi na utakmicu u kojoj je GNK Dinamo bio domaćin Anderlechtu i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak stadiona Maksimir, dok je 33 tisuće eura kazna zbog paljenja baklji, bacanja istih u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen', izvijestili su iz Dinama.

Dodajmo kako je GNK Dinamo ukupno u ovoj sezoni platio 234.000 eura kazne Uefi.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL