SLUČAJ DOPING

Novi težak udarac za Šarapovu; ovome se 100% nije nadala!

08.03.2016 u 12:05

Bionic
Reading

Ruska tenisačica Marija Šarapova, koja je od početka karijere atraktivnim izgledom i sjajnim igrama privukla puno sponzora, počela je osjećati posljedice svoje objave da je na Australian Openu bila pozitivna na doping

U utorak je elitni švicarski proizvođač satova TAG Heuer odlučio da neće obnavljati milijunski sponzorski ugovor s njom.

'Marija Šarapova imala je ugovor s TAG Heuerom do 31. prosinca 2015. Pregovarali smo o produljenju suradnje. S obzirom na sadašnju situaciju, švicarski proizvođač satova prekinuo je pregovore i odlučio ne obnavljati ugovor', objavila je francuska kompanija za luksuzne proizvode LVMH.

Tu treba dodati kako je američki gigant Nike zbog slučaja dopinga odlučio suspendirati ugovor s atraktivnom Ruskinjom. Podatak kako je Šarapova nedavno produljila suradnju na još osam godina, prema kojoj je trebala ukupno dobiti 70 milijuna dolara, govori kako bi Ruskinja mogla doživjeti težak financijski udarac ako je proglase krivom.

Nema sumnje kako se Šarapova, koja je sama priznala krivicu, sto posto nije nadala ovakvom raspletu. Međutim, dok je ne proglase krivom, logično je da će neki sponzori biti vrlo oprezni… Već sada je jasno kako je Šarapova doživjela višemilijunsku štetu, ali kako god se okrene, mrlja koju je bacila na svoju karijeru neće moći isprati.

Podsjetimo, peterostruka pobjednica grand slam turnira, 28-godišnja Šarapova u ponedjeljak je na konferenciji za medije u Los Angelesu objavila kako je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tijekom ovogodišnjeg Australian Opena koji se igrao u siječnju u Melbourneu.

Ruskinja, koja je u Melbourneu izgubila u četvrtfinalu od Amerikanke Serene Williams, izjavila je da je pismenim putem obaviještena o pozitivnom nalazu na supstancu meldonium za koji je priznala da je koristila zbog manjka magnezija u organizmu, a i kao prevenciju od oboljenja od dijabetesa.