Službena potvrda

Novi težak udarac za Novaka Đokovića; naglo mu je otkazao jedan od glavnih sponzora i ostao je bez puno milijuna!

11.05.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, ostao je bez jednog od glavnih sponzora i samim time bez milijuna eura dodatne zarade

Kako se doznaje od novinara Yahoo Sportsa, softverska tvrtka UKG (Ultimate Kronos Group), s kojom je suradnju dogovorio 2019. godine, donijela je odluku da neće produžiti ugovor s najboljim tenisačem svijeta, ali razlog se službeno ne zna.

Nije poznato koliko je iznosila vrijednost ugovora, ali neki izvori doznaju da se radi o nekih deset milijuna dolara. Inače, logo tvrtke UKG Đoković je nosio na rukavima majice Lacoste i bila mu je jedan od glavnih sponzora. Tako je Đoković nakon poraza u Madridu od 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza, koji je oduševio svijet, doživio još jedan težak udarac.

'Ugovor je istjecao krajem ove godine i obostrano smo dogovorili da ga nećemo produžiti', piše u kratkom priopćenju tvrtke.

Tako se tvrtka UKG – koja se probila u svijet tenisa kao jedan od sponzora turnira u Miamiju - pridružila valu otkazivanja koji je počeo nakon što se Novak Đoković odbio cijepiti i kada mu je zabranjen nastup na Australina Openu, zbog čega je završio u pritvoru za imigrante.

Podsjetimo, Đoković je u ožujku ostao bez ugovora za Peugeot, ali uz njega su ipak ostali Lacoste, Head, Asics, Hublot i Raiffeisen Bank.

Poznat je i podatak kako je srpski tenisač samo od sponzorstava prošle godine zaradio 33,5 milijuna dolara.

  • +7
Novak Đoković - Carlos Alcaraz, polufinale Mastersa u Madridu, 2022. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN