novi problemi

Novi šok za Zlatka Dalića; ne možemo zabiti gol, a za utakmicu s Maltom zbog ozljede je otpao još jedan napadač...

29.03.2021 u 06:36

Bionic
Reading

Nakon poraza u Sloveniji te domaće 1:0 pobjede nad Ciprom, aktualni svjetski doprvaci će u utorak (20. ožujka, 20.45 sati) u 3. kolu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine na Rujevici dočekati Maltu. No, izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju neće imati Andreja Kramarića

Andrej Kramarić neće konkurirati za utakmicu protiv Malte zbog ozljede gležnja, koju je obnovio u subotnjem ogledu s Cipranima, kada je u igru ušao u 57. minuti umjesto Ante Budimira.

Protiv Slovenije u Ljubljani Kramarić je zaigrao u početnoj postavi te je u nastavku mjesto prepustio Josipu Brekalu.

Kramarić je do sada upisao 52 nastupa za reprezentaciju te je zabio 14 golova. Posljednji je gol za 'vatrene' zabio u pobjedi 2:1 protiv Švedske u Ligi nacija u listopadu prošle godine.

Uoči početka ovog mini ciklusa od tri utakmice Dalić je ostao i bez napadača Dinama Brune Petkovića koji je otpao zbog ozljede ramena te bez Ante Rebića.

  • +50
Slovenija - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Ovo je novi udarac za 'vatrene' i izbornika Dalića koji sada na raspolaganju ima samo jednu 'čistu špicu', Antu Budimira, dok bi Kramarićevo mjesto uz neke taktičke prilagodbe u našoj formaciji trebali 'pokriti' prije svih Perišić, Brekalo ili Pašalić. No, ukazuje se i prilika da u prvih 11 krenu Oršić ili Lovrić.

Izbornik sigurno ne spava mirno, 'vatreni' igraju loše, a zabrinjava što jednostavno ne možemo zabiti gol! I sada se još ozlijedio Kramarić! Uz sve to, Malta je u prošlom kolu odigrala 2:2 protiv Slovačke pa bi i to trebalo biti upozorenje našim zvijezdama da opuštanja ne smije biti!

  • +75
Hrvatska - Cipar, kvalifikacije za SP u nogometu 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Osim utakmice Hrvatske i Malte, u utorak (30. ožujka) na rasporedu su još dva ogleda iz naše skupine. U Nikoziji će igrati Cipar i Slovenija, a u Trnavi će se sastati Slovačka i Rusija.

'Vatreni' se nakon dva odigrana kola nalaze na trećem mjestu skupine s tri boda, koliko ima i Slovenija na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Rusija sa šest bodova. Slovačka ima dva boda, a Cipar i Malta po bod.