NIJE DO AUSTRALACA

Novi šok za Đokovića: Na Roland Garrosu sprema mu se australski scenarij, svi moraju biti cijepljeni, nema izuzetaka

17.01.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Svi sportaši koji dolaze u Francusku kako bi sudjelovali na nekom natjecanju, kao što je skorašnji ragbi turnir Šest nacija, morat će biti cijepljeni, javlja u ponedjeljak agencija France Presse pozivajući se na vladine izvore

Dan nakon što je odlučeno da prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora napustiti Australiju jer nije cijepljen, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obavezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj, nego i za strane sportaše koji dolaze na natjecanja u Francusku.

Prema francuskom zakonu o potvrdi o cijepljenju, koji je parlament usvojio u nedjelju, za ulazak na javna mjesta kao što su restorani, kafići, kina i međugradski vlakovi bit će potrebna potvrda o cijepljenju.

'Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka', objavilo je francusko ministarstvo sporta.