LOŠ DAN ZA HRVATICE

Donna Vekić kratko je trajala na Australian Openu, uzela je tek četiri gema; nakon nje oprostila se i Petra Martić

17.01.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić je u ponedjeljak u 1. kolu Grand Slam turnira Australian Opena poražena od Amerikanke Alison Riske sa 2-6, 2-6 poslije sat i 13 minuta igre

Vekić je meč počela sa dva izgubljena servisa, pa je Amerikanka povela 4-0 i mirno okončala set u svoju korist sa 6-2. Niti drugi set nije dobro krenuo za Vekić, te je u trećem gemu, iako je spasila jednu break loptu, ipak izgubila servis, a potom u petom gemu još jedan. Na kraju je i drugi set završio sa 6-2 za Riske.

Tako se je Vekić, koja je prošle godine stigla do 4. kola na Australian Openu, ove godine oprostila od prvog Grand Slama sezone već na startu turnira.

Vekić tijekom cijelog meča nije imala niti jednu priliku za break, a napravila je 27 neprisiljenih grešaka, odnosno 16 više od svoje protivnice. Bio to njihov šesti međusobni susret, a omjer u pobjedama sada izjednačen na 3-3.

U ponedjeljak će igrati još jedna hrvatska tenisačica, Petra Martić u prvom kolu ima za suparnicu Švicarku Jil Teichmann, 34. na WTA listi. To će biti njihov prvi međusobni dvoboj.

Nakon što je Donna Vekić poražena na startu Australian Opena, u ponedjeljak se je isto dogodilo i Petri Martić. Ona je izgubila od Švicarke Jil Teichmann, 34. na WTA listi, sa 3-6, 3-6.

Martić je odlično krenula u meč i na startu odmah oduzela servis protivnici. Nažalost, već u sljedećem gemu je izgubila stečenu prednost, a u šestom gemu Teichmann je došla do još jednog breaka za vodstvo 4-2. Do kraja seta nije dopustila Martić da ugrozi njezin servis i dobila je prvi set sa 6-3.

U drugom setu Švicarka je prva došla do breaka i vodstva 3-1. Martić je imala priliku vratiti izgubljeni servis u šestom gemu, imala je tri break lopte, ali nije ih uspjela realizirati. Nakon toga Martić više nije bila u prilici za break, već je još jednim izgubljenim servisom poražena nakon sat i 15 minuta igre.

Martić je napravila 30 neprisiljenih grešaka, 16 više od svoje protivnice.