posljednje upozorenje

Novi problemi za Novaka Đokovića; direktor Australian Opena uoči finala održao 'krizni sastanak' s članovima njegove obitelji

28.01.2023 u 15:40

Bionic
Reading

Craig Tiley, direktor Australian Opena, kao da nema dovoljno problema i posla oko organizacije prvog Grand Slam turnira sezone. Sad se mora baviti i Srđanom, problematičnim ocem Novaka Đokovića koji sutra igra finale protiv Stefanosa Tsitsipasa

Otac Novaka Đokovića, Srđan, našao se u središtu skandala nakon što je objavljen video u kojem je u društvu navijača koji su imali ruske zastave te zastave s Putinovim likom i majice sa znakom 'Z', a potom je u kameru jasno i glasno poručio 'Živjeli Rusi!'.

Reakcije australske, ali i svjetske javnosti, bile su više nego burne, situacija je eskalirala do toga da su tražili deportaciju Srđana Đokovića iz Australije, a o svemu se morao oglasiti i australski premijer Anthony Albanese.

Sada je, dan uoči finala u kojem Đoković igra protiv Stefanosa Tsitsipasa, o svemu progovorio i direktor Australian Opena Craig Tiley.

'Proveo sam dosta vremena razgovarajući s obitelji Đoković', otkrio je Tiley i nastavio:

'Moj savjet im je da moraju biti vrlo oprezni jer je ovo događaj od globalnog značaja. Kada imate stotine tisuća ljudi koji dolaze na mečeve, normalno je da će se naći neki koji dolaze s namjerom da ometaju i provociraju. Savjetovao sam im da paze, da se ne daju uvući u sve to.'

Čini se kako je Tiley dobro 'naribao' Đokoviće, shvatio je valjda sad i bahati tata Srđan da svojim idiotskim istupima sinu nanosi nemjerljivu štetu. Svugdje osim u Srbiji, naravno. Dojam je da su ga dobro preplašili kad su spomenuli mogućnost deportacije, ovo mu je bilo posljednje upozorenje.

'Oni sad sve to potpuno razumiju. Obitelj je bila vrlo dobra i konstruktivna na razgovoru. Istina, bili su vrlo uznemireni jer je sve tako shvaćeno. Tvrde da nije bilo nikakve loše namjere', kaže Tiley.

>> video incidenta Srđana Đokovića pogledajte OVDJE.

I sam se Novak Đoković morao odrediti nakon sramotnog ispada njegovog oca Srđana. Sigurno da mu nije svejedno, velik je ovo skandal, svjetskih razmjera, a njega čeka finale i zadnje što mu treba je da se još mora baviti ispadima članova svoje najbliže obitelji.

'Nisam bio svjestan detalja sve do sinoć, imao sam priliku o tome razgovarati i s direktorom turnira. Nisam bio sretan zbog svega toga, naravno. Običaj mog oca nakon mečeva bio je da se sretne s navijačima, slika se s njima, zahvali im se. Ono što sam čuo da je on rekao je 'Živjeli!' a ne nešto drugo što su neki drugi mediji krivo prenijeli. Žao mi je što je ta situacija eskalirala do te mjere, jer sigurno nije bilo namjere da se podrži bilo kakva ratna inicijativa - a moj otac je mislio da se slika s navijačima koji imaju srpske simbole. Nije mi ugodno da se bavim ovim - a pogotovo nakon svega što sam ovdje proživio prošle godine. Mislim da je sad najvažnije da se svi vratimo tenisu', zaključio je Novak Đoković.

Srđan Đoković nije uživo pratio polufinale, a pitanje je i hoće li se sutra usuditi ukazati na tribinama kako bi podržao sina ili će ipak meč gledati na televiziji.