frka i panika

Novi problemi za izbornika Zlatka Dalića; zbog koronavirusa u momčadi Intera ostaje bez dva standardna igrača iz prve postave 'vatrenih'?

18.03.2021 u 06:47

Bionic
Reading

Prvi golman i kapetan milanskog Intera Samir Handanović u srijedu je bio pozitivan na testiranju na koronavirus te je odmah upućen u samoizolaciju u svom domu, objavila je vodeća momčad talijanskog nogometnog prvenstva...

U utorak su testirani svi igrači i tehničko osoblje Intera, a svi su testovi bili negativni. No, u srijedu je Handanovićev 'bris' bio pozitivan!

Iskusni 36-godišnji slovenski golman drugi je Interov igrač čiji je uzorak bio pozitivan, nakon što je prisutnost koronavirusa u ponedjeljak utvrđena kod braniča Danila D'Ambrosija koji u nedjelju nije zaigrao protiv Torina, jer se loše osjećao.

Inter je 11 kola prije kraja prvenstva vodeći na ljestvici Serie A s devet bodova prednosti pred Milanom. Momčad pod vodstvom Antonija Contea na putu je prema prvom naslovu prvaka nakon 2010. godine. Ovog vikenda Inter bi u 28. kolu Serie A trebao igrati doma protiv Sassuola (subota, 20. ožujka). Za sada odgode nema, a igrači i stručni stožer testiraju se svakodnevno jer se pod svaku cijenu želi izbjeći širenje zaraze u momčadi.

No, na stranu sada Inter jer sljedećeg tjedna na rasporedu su reprezentativne obveze, Hrvatska započinje kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a ova bi situacija s probojem koronavirusa u redovima Intera mogla znatno oslabiti redove 'vatrenih'. Sigurno je kako izbornik Zlatko Dalić ne spava mirno zbog zabrinjavajućih informacija koje stižu iz Milana.

Naime, postoji realna mogućnost da talijanske zdravstvene vlasti narede obaveznu strogu izolaciju od deset do četrnaest dana za cijelu momčad Intera, a to bi značilo da ovo reprezentativno okupljanje propuštaju Marcelo Brozović i Ivan Perišić! Dva standardna igrača iz prvih 11 naše reprezentacije!

  • +8
Inter - Atalanta 1:0 Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Za sada talijanski mediji ne isključuju tu mogućnost, posebice ako se pokaže da ima još zaraženih u momčadi i stručnom stožeru 'nerazzura'. U tom bi slučaju baš svi, bez obzira na to bili pozitivni ili ne, preboljeli koronavirus ili ne, morali u izolaciju. Bez mogućnosti da 'pobjegnu' iz 'balona' i napuste Italiju.

Podsjetimo, naša reprezentacija pripreme započinje u ponedjeljak 22. ožujka, a već u srijedu 24. ožujka igramo prvu utakmicu kvalifikacija u gostima kod Slovenije. Nakon toga 27. i 30. ožujka u Rijeci igramo još dvije utakmice, prvo protiv Cipra, a potom i protiv Malte. Nadamo se s Brozovićem i Perišićem u momčadi.