PRVO TREBA PROMISLITI...

Novi problemi za hrvatskog napadača; Ante Rebić napravio je nešto što nije smio i prijeti mu drastična kazna

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 04.07.2021 16:33
  • Objavljeno 04.07.2021 u 16:33
Bionic
Reading

Hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ante Rebiću prijeti kazna ukoliko ga netko prijavi zbog objava na Instagramu koje je u međuvremenu obrisao

Napadač Milana svojim istupima na društvenim mrežama prekršio je 'Kodeks ponašanja nogometnih djelatnika' i ako ga izbornik Zlatko Dalić ili netko iz Hrvatskog nogometnog saveza prijavi Disciplinskoj komisiji, prijeti mu novčana kazna od 5 do 40 tisuća kuna, pa čak i zabrana igranja, piše HRT.

Naime, u 'Kodeksu ponašanja nogometnih djelatnika', koji je na snazi od 2013. godine, stoji da igrači sudionici reprezentacije Hrvatske trebaju:

'Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u ni nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, osobito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a, mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.'

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, Rebić se na službenom profilu na Instagramu osvrnuo na nastup Hrvatske na Euru. Objavio je kratke poruke uz videozapis trenutka kad mijenja kopačke protiv Španjolske.

'Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac', činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sranje (emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV-a; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! 'Zajedno smo jači' #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih - Hrvatska', napisao je Rebić.

Zanimljivo, ubrzo nakon objave Rebić ju je obrisao i deaktivirao i profil.

  • +26
Hrvatski navijači na tribinama Parkena u Kopenhagenu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Europeo, izbornik Dalić osvrnuo se na Rebićeve objave. 'Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život', rekao je Dalić.