kriza ne staje

Nova drama na Maksimiru; Dinamo se rješava dvojice najplaćenijih koji nisu pristali na smanjenje plaća, a upitan je i slavni napadač

20.04.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Francois Moubandje i Izet Hajrović navodno nisu potpisali smanjenje plaća i Dinamo će s njima raskinuti ugovore, a upitan je i Mario Gavranović za kojeg nema mjesta u momčadi

Dinamo prolazi kroz veliku prisilnu rekonstrukciju ekipe izazvanu krizom nastalom nakon pokušaja smanjenja plaća igračima prve momčadi, Nenadu Bjelici i njegovom stožeru. Dok su svi ostali prihvatili smanjenje, prvotimci su se pobunili jer, kako kažu, nije bilo dijaloga i tu je sve krenulo nizbrdo. Epilog je to da je Nenad Bjelica najprije ostao bez stožera, a onda i otišao iz Dinama pa se sada traži novi trener.

Naravno, Bjelica nije jedini koji će napustiti klub. Sportske novosti pišu kako će ovih dana iz kluba odletjeti dvojica najplaćenijih igrača koji nisu pristali na smanjenje primanja. Riječ je o Francoisu Moubandjeu i Izetu Hajroviću. Hajrović navodno zarađuje oko 850.000 eura po sezoni, a Moubandje 30.000 eura manje. Iako je povremeni švicarski reprezentativac stigao kao veliko pojačanje, gotovo da nije pokazao ništa, a nije ni dobivao previše prilika pa je logično da je bio nezadovoljan.

S druge strane, Hajrović je, nakon odličnog starta u Dinamovom dresu, jednostavno potonuo i prestao igrati na razini kojoj se to od njega očekivalo. To je dovelo do sve manje minutaže i on je ubrzo postao nezadovoljan statusom. Kod obojice je kap koja je prelila čašu navodno bila pokušaj smanjenja ugovora. Nisu pristali na smanjenje čak ni nakon što je glavom platio Bjelica i njegov stožer. Iako to nije još službeno, Dinamo će im raskinuti ugovore i obojica će morati potražiti novu sredinu.

Upitan je i Mario Gavranović koji je potpisao smanjenje plaće, ali navodno mu to neće biti dovoljno za novi ugovor s Dinamom. 'Modri' kao glavne napadače vide Brunu Petkovića i Sandra Kulenovića pa je Gavranović zapravo višak, a ima visoku plaću. Tu je i Komnen Andrić koji može pokriti glavni dvojac kada netko od njih neće moći pa će i priča s Gavranovićem uskoro doći do kraja.