kreće i ŠKOLA KOŠARKE

Novi početak ambicioznog kluba; košarkaški klub Gorica ovim potezima pokazao je svima da se ne šali: Seniorska momčad generator je dobre atmosfere, ali…

17.09.2021 u 13:32

Bionic
Reading

Košarkaški klub Gorica uoči početka nove sezone ulazi u potpuno novo sportsko razdoblje. Osim što će se boriti za titulu prvaka Hrvatske u HT Premijer ligi nastupat će u novom natjecanju Alpe Adria Kupu. Uz sve to pokrenuli su i Školu košarke te ustrojili omladinski pogon jer su itekako svjesni one stare 'da na mladima svijet ostaje'

Nije tajna kako KK Gorica, ambiciozan klub iz predgrađa Zagreba, ima velike planove. O čemu se radi predstavili su u Centru za posjetitelje TZ Velika Gorica.

'Nova momčad, nova sezona. Rekao bih ista meta. Potrudit ćemo se i napraviti sve da tako i bude u ovoj sezoni, na svim poljima, što uključuje mlade, ali i seniore u okvirima raspoloživih sredstava koje imamo. Nadam se da ćemo s ovom prezentacijom koju smo danas napravili zajedno sa Turističkom zajednicom Velike Gorice te TZ Županije uspjeti pokrenuti još neke subjekte, posebice gospodarstvo, te pokazati što sport zapravo znači za sve!', kazao je Duško Radović, predsjednik KK Gorica te dodao:

'Trebat će nam maksimalna podrška šire zajednice. Nadam se da ćemo kroz sve aktivnosti koje ćemo odraditi na europskom tržištu – Austrije, Poljske, Slovačke i Češke pokazati da je to moguće!.'

'Grad prepoznaje kvalitetu Uprave i svega onoga što se do sada napravilo kao promociji'

Od ove godine Klub pokreće i vlastitu školu košarke s jakim trenerskim kadrom i sportskim profesionalcima, a uz potporu EU klub Gorica pokreće i Školsku košarkašku ligu u školama u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji. Gradonačelnik Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo planovima kluba:

'Grad Velika Gorica iznimno je ponosan na naš košarkaški klub koji postiže iznimne rezultate još od svoje povijesti protiv giganata kao što su Zadar ili Cibona. Osnivanje košarkaške škole izaziva veliki interes naših sugrađana, posebice onih najmlađih, a tu je velika zasluga košarkaškog kluba. Grad prepoznaje kvalitetu Uprave i svega onoga što se do sada napravilo kao promociji. Oni stvaraju dodatnu vrijednost za sve nas te ulažu svoje privatne resurse na čemu smo ih uvelike zahvalni. Uvijek u granicama mogućega ćemo kao Grad podržavati naš ponos - Košarkaški klub Gorica', kazao je gradonačelnik Velike Gorice.

Poslije uspješnog iskoraka u regionalne košarkaške vode koje su imali u prošloj sezoni natjecanjem u ABA 2 ligi, KK Gorica se odlučila za korak više i priključila se europskom natjecanju – Alpe Adria Kupu. Gorica ove godine nastavlja svoj sportski nastup i u nacionalnom prvenstvu HT – Premier Ligi.

'Ove sezone imamo šest novih igrača. Treba ih uigrati. Svaki igrač ima određenu kvalitetu, no treba ih sve uklopiti u tim. Već ove subote kreće nam sezona te se moramo dobro pripremiti za tu utakmicu. Imali smo određenih problema u vidu sitnijih ozljeda, no nadam se da ćemo za tu utakmicu biti spremni. Prerano je imati očekivanja od ove sezone, očekuje nas novo natjecanje, Alpe Adria Kup te novi protivnici. Trebamo napraviti dobru analizu protivnika. Znam da svi imaju određene ciljeve te svi klubovi imaju po par stranih igrača. Seniorska momčad generator je dobre atmosfere, sa svojim dobrim rezultatima i samim time privlači pozornost ljudi na košarku, posebice nam je drago što nam mladi dolaze u školu košarke. Nadam se da će još veći broj djece to prepoznati te se upisati u našu novu Školu košarke. To je od važnosti s aspekta zdravlja, ali i socijalizacije', otkrio je trener KK Gorica Josip Sesar.

Dodajmo kako će Alpe Adria Kup ove sezone obuhvatiti 16 ekipa iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Ždrijebom je odlučeno da se Bikovi natječu u C skupini, a protivnici će im biti MKS Dabrowa Gornica (Poljska), Spišski Rytieri (Slovačka) i BK IMMOunited Dukes (Austrija).

'KK Gorica ima svake godine sve bolje rezultate te se nadam da ćemo u najmanju ruku ponoviti uspjeh od prošle godine. Znam da nas u Alpe Adria Kupu čekaju jake ekipe kojima je košarka glavni sport. Moramo ići utakmicu po utakmicu kako bismo vidjeli kako stojimo u odnosu na te ekipe', kazao je kapetan kluba Borna Kapusta te dodao:

'Ovaj vikend očekuje nas utakmica u Šibeniku. Protivnik je također sastavio skoro pa cijelu novu momčad. Nismo ih još imali prilike vidjeti niti proučiti, ali vjerujem da smo dobro odradili pripremu te vjerujem u pobjedu!'

Predstavljanje je održano u novom Centru TZ-a, a direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić tom je prilikom izjavila: 'Interpretacijski multimedijalni postav na suvremen način predstavlja kulturna i prirodna bogatstva turističke destinacije Turopolje. Na jednom mjestu prezentira izuzetno bogato, prostorno široko područje i omogućava gostima upoznavanje i planiranje obilaska destinacije, a našim građanima upoznavanje zavičaja. Suradnja s Košarkaškim klubom Gorica koja počinje današnjim predstavljanjem, našem Centru donosi novu kvalitetu. Povezuje nas s vrijednim i uspješnim ljudima predanim ostvarenju cilja pobjede u sportu. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, a natjecanjem u Alpe Adria Cupu direktno utječu na pozicioniranje Velike Gorice na tržištu zemalja koje su nam jako blizu, koje su naše emitivno tržište i gdje nam je jako važno promovirati Veliku Goricu kao zanimljivo odredište tijekom cijele godine!'