tko im je sada kriv?

Novi kiks Hajduka; platili su ga 500.000 eura, a mogli su ga dobiti - besplatno!

26.07.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Čelnici Hajduka moraju se dobro zamisliti oko mnogih svojih poteza, ali dojam je da najviše rade na svoju štetu. Najbolji pokazatelj za to je Josip Posavec (23). 'Bili' su golmana mlade hrvatske reprezentacije otkupili od Palerma za 500.000 eura i narodski rečeno - popušili...

Josip Posavec (23) na Poljud je stigao prošle sezone, prvo na jednogodišnju posudbu iz Palerma. I iskazao se golman naše mlade reprezentacije, bio je jedan od najboljih pojedinaca 'bilih' koji su proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige odigrali sjajno, a svojim je obranama Posavec unosio dodatnu sigurnost suigračima.

Logično je bilo da Hajduk krene u otkup njegova ugovora od Palerma. Isprva je talijanska momčad tražila milijun i pol eura odštete, no 'tvrdi pregovarači' sa Sicilije su vrlo brzo spustili cijenu i Hajduku ga gotovo 'darovali' za samo 500.000 eura.

Na prvi pogled bio je to izuzetan posao 'bilih', praktički su za sitan novac dobili golmana koji će ubrzo vrijediti puno više. Tako su početkom lipnja potpisali ugovor te se Josip Posavec i službeno do kraja lipnja 2023. godine 'preselio' na Poljud. No, čini se kako su se u Hajduku malo požurili jer su Posavca samo dva tjedna kasnije mogli dobiti - besplatno!

Da, jer Palermo je zbog financijskih malverzacija donedavnog vlasnika, kontroverznog Maurizija Zamparinija, prvo izbačen u Serie C, a potom i u amaterski Serie D! Tom su odlukom svi igrač koji su u prošloj sezoni imali profesionalne ugovore postali slobodni i bez odštete mogu napustiti Palermo!

  • +8
Hrvatski telekom Prva liga, prvo kolo, Hajduk - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

I tako, čini se da su za sve to odgovorni ljudi u Hajduku prekasno saznali iako sportski direktor Saša Bjelanović iza sebe ima bogatu karijeru u talijanskim klubovima i jako dobre veze na 'čizmi'. Očigledno je da mu nitko nije 'šapnuo' što se u stvari događa na Siciliji. Pa je Hajduk dovođenjem Posavca jednostavno pola milijuna eura bacio u vjetar. Narodski rečeno, popušili su...

Ali, 'bili' su još i dobro prošli. Čelnici francuskog Amiensa još su veći naivci i gubitnici. Oni su Palermu za Eddyja Gnoheru platili čak dva i pol milijuna eura. U odnosu na njih Hajduk je u 'debelom plusu'...

Čudno je samo to što niti jedan klub iz Italije i ostatka Europe nije 'ciljao' nekoga od Palermovih igrača, a bilo je tu jakih imena poput Ilije Nesterovskog, Mate Jajala, Radoslawa Murawskog, Ivajla Čočeva, Andree Rispolija, Haitama Aleesamija, Giuseppea Belluscija... Svi su čekali da gore spomenuti postanu 'besplatni', pa tek sad počinje prava kupovina na rasprodaji u Palermu.