hrvatski telekom prva liga

I ove nedjelje 'Prva liga' donosi najzanimljivije detalje sa svih utakmica domaćeg nogometnog prvenstva

26.07.2019 u 11:42

Bionic
Reading

U petak 26. srpnja nastavlja se nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige, na rasporedu je 2. kolo. Sve utakmice, kao i prošlih godina, ljubitelji nogometa mogu pratiti u izravnim prijenosima na kanalima Arenasporta (MAXtv), a od ove je sezone krenula i nova emisija 'Prva liga', koja se emitira nedjeljom nakon završetka posljednje utakmice kola

Prvo kolo HT Prve lige nije donijelo neka osobita iznenađenja. Mogli bismo čak reći da se dogodilo sve očekivano pa će biti zanimljivo vidjeti kako će momčadi reagirati u drugom prvenstvenom ispitu ove sezone. Kolo u petak uvečer otvaraju Inter i Istra. Jedino možda iznenađenje 1. kola bilo je osvajanje boda Zaprešićana u Gorici s obzirom na to da je uoči tog dvoboja Samir Toplak isticao kako ne zna može li momčad koja se opet podosta promijenila odgovoriti odmah na početku protiv nezgodnog protivnika kakav je Gorica. Pokazalo se, međutim, kako Turopoljci i te kako leže Zaprešićanima, a ne smije se smetnuti s uma ni da je Gorica bila oslabljena u tom dvoboju izostankom nekoliko bitnih igrača. Usudili bismo se stoga reći kako će Zaprešićanima veći ispit predstavljati okršaj s Istrom koja je poražena u Splitu, ali se predstavila u vrlo korektnom izdanju. Inter je u međuvremenu potpisao kamerunskog napadača Tchuamenija koji je stigao iz Danske, no vidjet ćemo hoće li biti u kadru protiv Istre. Puljanima je najvažnija vijest, pak, oporavak vratara Čondrića koji je u Splitu morao iz igre zbog ozljede, a kako stvari stoje, sve je u redu i s Fuentesom koji je također zadobio lakšu ozljedu.

Prvak Dinamo, između nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u subotu gostuje u Koprivnici. Slaven je iznenađujuće lako pao protiv Osijeka i bez obzira na to što su Zagrepčani putovali u Gruziju sredinom tjedna jasno je kako je momčad Nenada Bjelice izraziti favorit u ovom dvoboju unatoč činjenici da im nedostaje nekoliko ozlijeđenih igrača. Kadar 'modrih' je, ipak, dovoljno širok da to ne bi trebali osjetiti, a 'farmaceuti' će nastojati pružiti što žešći otpor.

Druga subotnja utakmica donosi i jedan od zanimljivijih ogleda. Lokomotiva, također u poprilično novom ruhu, dočekuje Rijeku koja nije igrala blistavo u prvom kolu protiv Varaždina. Zagrepčani su se solidno držali protiv Dinama unatoč naoko uvjerljivom porazu i vidjet ćemo mogu li zaprijetiti Rijeci koja još uvijek nije počela svoj europski put i sasvim sigurno je dovoljno svježa za susret koji je pred njima.

  • +7
Dinamo - Lokomotiva, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Posljednjeg dana 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige Gorica još jednom igra na svom travnjaku, ovoga puta protiv Osijeka. Nogometaši Sergeja Jakirovića bit će pojačani povratkom Lovrića, Miye, Zwolinskog i Čabraje, a oni će i te kako dobro doći u dvoboju s izabranicima Dine Skendera koji su u četvrtak imali težak europski ispit protiv bugarskog CSKA. Teška utakmica uz putovanje u Sofiju mogli bi umoriti Osijek koji je goropadno započeo novu sezonu.

Za kraj ostaje sraz novog prvoligaša Varaždina i Hajduka. Varaždin nije loše izgledao u Rijeci i sigurno će u premijeri pred svojim navijačima nastojati zagorčati Splićanima koji su svladali Istru nakon ispadanja iz Europe, ali nakon tog trijumfa ostalo je još puno upitnika kako će izgledati 'bili' pod novim/starim strategom Damirom Burićem. Dvoboj na sjeveru Hrvatske ponudit će dio odgovora.

  • +8
Hrvatski telekom Prva liga, prvo kolo, Hajduk - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Kako bi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj imali detaljan i analitičan uvid u sve utakmice pojedinog kola, od kojih su neke možda propustili u izravnom prijenosu na kanalima Arenasporta, emisija jednostavnog naziva 'Prva liga' pravo je rješenje.

Drugo izdanje emisije 'Prva liga' emitirat će se u nedjelju 28. srpnja na kanalu Arenasport 1 u 22.00 sata, odmah nakon posljednje utakmice 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojoj igraju Varaždin i Hajduk.

Treba naglasiti kako se emisija 'Prva liga' emitira uživo iz novog virtualnog studija koji je realiziran u suradnji s Croatelom. Premijera spomenutog studija, kada su gledatelji imali priliku vidjeti igrače u 3D tehnici uz neizostavne posebne videoanalize, bila je za vrijeme Dinamovih utakmica u Europskoj ligi. Nema sumnje da će ovakva emisija, u kojoj će voditelji imati i posebne goste, biti pun pogodak za ljubitelje nogometa u Hrvatskoj.

Ove će se nedjelje voditelju Ivanu Stipčiću u studiju emisije 'Prva liga' kao gost priključiti trener NK Gorice Sergej Jakirović.

Parovi 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige (sezona 2019./'20.)

  • 26.7.2019. - petak
  • Inter Z. - Istra 1961 (20:00, AS1)
  • 27.7.2019. - subota
  • S. Belupo – Dinamo (19:00, AS3)
  • Lokomotiva – Rijeka (21:00, AS3)
  • 28.7.2019. - nedjelja
  • Gorica – Osijek (18:00, AS3)
  • Varaždin – Hajduk (20:00, AS3)