NUŽNO POJAČANJE

Novi kanadski branič prema brlogu Medvjeda

03.11.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nakon 20 odigranih utakmica u EBEL-u uživaju u pauzi u kojoj će napuniti baterije i popuniti redove. Prvo novo ime trebao bi biti iskusni kanadski branič Richard Seeley

Medvjedi su u debitantskoj sezoni impresionirali ambijentom u kojemu igraju, ali i rezultatima koji dokazuju da su već sada spremni za ravnopravnu borbu za doigravanje. Ipak, klupskoj upravi jasno je da je sastav manjkav i da su prinove nužne.

Već tjednima se zna da je prioritet pozicija braniča, ali imena kandidata držana su u tajnosti. Ipak, procurilo je ime Richarda Seeleya koji bi, tvrde Sportske novosti, ovih dana trebao obući u posljednje vrijeme najpopularniji zagrebački dres.

Riječ je o 30-godišnjem Kanađaninu koji je punih sedam sezona proveo u američkom AHL-u, da bi posljednje tri godine igrao u Europi. Jednu sezonu nastupao je u njemačkom Duisburgu, a posljednje dvije u EBEL-ovim perjanicama Beču i Linzu.

Ovim potpisom potraga Medvjeda za prinovama neće završiti, no povećao bi se prilično skučeni prostor za manevar kojim danas raspolaže trener Enio Saciloto. Još dva ili tri igrača potpuno bi popunila kadar i pozicija u doigravanju bila bi vrlo izgledna.

Do kraja osnovnog dijela sezone još su 34 kola, a prvi nastup Medvjeda na rasporedu je 13. studenog kada će gostovati u Madžarskoj kod Albe. Idući dvoboj u Domu sportova igra se četiri dana kasnije, a gostuje Salzburg.