bijes u italiji

Novi dokaz da video tehnologija ništa nije promijenila u nogometu!

12.12.2017 u 09:36

Bionic
Reading

Utakmica talijanske Serije A između Lazija i Torina izazvala je bijes rimskog kluba koji je nakon sučevog savjetovanja s video snimkom umjesto penala dobio crveni karton...

VAR bi u teoriji trebao izbrisati sudačku nepravdu na nogometnim utakmicama, ali u praksi se pokazuje da arbitrima tek služi kako bi lakše donijeli odluke koje žele donijeti.

Naime, sudac odlučuje kada će se savjetovati s video tehnologijom, a kada neće i to je prostor za velike manipulacije.

Posljednji skandal dogodio se u ponedjeljak na utakmici talijanske Serije A između Lazija i Torina u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Tada je Falque igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudar Piero Giacomelli pokazao je da se igra dalje.

Zatim je došlo do obračuna Immobilea s Burdissom, a kad je arbitar krenuo pogledati video snimku navijači Lazija bili su uvjereni kako će ipak dosuditi kazneni udarac, no umjesto toga je pokazao crveni karton njihovom napadaču.

Autor: YouTube

S igračem manje Lazio je primio tri gola i izgubio 3:1, čime se udaljio od vrha Serije A, što je izazvalo veliko ogorčenje u taboru rimskog kluba.

'Ovo je već četvrta utakmica u nizu da se osjećamo prevareni,' naglasio je Simone Inzaghi, a incident će rasplamsati polemike oko VAR-a koji zasad nije donio nogometu ono što mu je trebao donijeti...