KAOS

Novi divljaci; hrvatski 'navijači' na trenutak pali u drugi plan

19.06.2016 u 16:29

Bionic
Reading

Hrvatski huligani na trenutak su pali u drugi plan, jer su ih u subotu zamijenili divljaci iz Mađarske koji su prouzorčili nerede na utakmici njihove reprezentacije s Islandom (1:1)

Sportska javnost strahovala je od terorističkih napada, no francuska policija na Europskom prvenstvu ima problema samo s huliganima.

Engleski, ruski, francuski, hrvatski, a sada i mađarski nasilnici zauzeli su pozornost medija umjesto nogometaša.

Nakon što je svijet ostao šokiran onime što je priredilo 20-ak hrvatskih huligana na stadionu u St. Ettienneu, sada se svi zgražaju nad onime što su napravili Mađari.

Njih čak 100-tinjak na stadionu Velodrome u Marseilleu fizički se obračunavalo s redarima i pokušavalo prijeći iz jednog dijela na drugi, a i pogodak svoje momčadi proslavili su ubacivanjem baklji na teren.

Novi posao za Disciplinsku komisiju UEFA-e...

No to nije bilo sve Europski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak i protiv Belgije i Portugala.

Belgijski je savez 'zaradio' prijavu jer su njegovi navijači paljenjem baklji proslavili 3-0 pobjedu protiv Irske u Bordeauxu, dok je protiv Portugalskog saveza pokrenut postupak jer je nekoliko navijača utrčalo na travnjak po završetku utakmice protiv Austrije u Parizu.

Odluka o kazni Mađarskoj bit će donesena već u utorak, dok još nisu određeni datumi kada će se raspravljati o kaznama Belgiji i Portugalu.