PLAĆENICI IZ LIJEPE NAŠE

Novi detalji sramote iz Beograda; evo koliko su hrvatski razbijači dobili novca

15.12.2017 u 08:40

Bionic
Reading

Glavna tema na prostorima bivše države su ružne scene na srpskom nogometnom derbiju između Partizana i Crvene zvezde u kojima su sudjelovali i hrvatski državljani, a koji su za to bili plaćeni

Već godinama bijesni međusobni sukob između najžešćih navijača Partizana - Grobara. Zaraćene frakcije bore se za prevlast na južnoj tribini, a time i za mnoge povlastice. Trenutačno je najjača skupina Alcatraz koju su za vrijeme utakmice pokušali fizički sa 'čelne pozicije' maknuti Vandal boysi.

>> Predsjednik Srbije poslao oštru poruku: To što ste Hrvat...

Masovna makljaža ne bi bila ništa neuobičajeno za 'večiti derbi' da se nije otkrilo kako su na strani 'izazivača' sudjelovali i hrvatski državljani iz Splita. Četvorica njih su uhićena, ali protiv njih još nije pokrenut nikakav sudski postupak.

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

No od kuda Hrvati na tribini Gorbara? Polako su počeli curiti detalji pa tako i da su razbijači iz Hrvatske, od kojih neki imaju i podeblji dosje, a poneki su bili kickboxeri, samo plaćenici odnosno da ih nogomet ni ne najmanje ne zanima, nisu ni u kakvom prijateljstvu s Grobarima, nego su došli isključivo zbog novca.

Po srpskim medijima (Blic) vrti se informacija kako je svaki hrvatski državljanin za 'pomoć' u tučnjavi dobio čak deset tisuća eura.

Inače, što se tiče samog sukoba na tribinama, u prvim minutama utakmice malobrojniji napadači (s hrvatskim državljanima) potisnuli su pripadnike Alcatraza, ali ih je par minuta kasnije brojniji suparnik okružio pa se napadači nisu dobro proveli te su zadobili brojne ozljede po tijelu od udaraca i baklji.   

Hitna pomoć odvodi ozlijeđene
Međusobna masovna tučnjava Grobara