UTAKMICA U DRUGOM PLANU

Nogometni svijet zgrožen scenama iz Beograda; festival nasilja na derbiju

13.12.2017 u 21:00

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 22. kola srpskog prvenstva Partizan je na stadionu u Humskoj odigrao 1:1 s Crvenom Zvezdom te su 'crveno-beli' zadržali velikih devet bodova prednosti

Zbivanja na nogometnom travnjak zasjenile su krvave scene na južnoj tribini rezerviranoj za Grobare, najžešće navijače crno-bijelih. Do masovne tučnjave na 156.' vječitom derbiju' je došlo kada je skupina od 30-50 ljudi upala na tribinu te se skinula do pasa istovremeno pokušavajući skinuti transparente povješane na ogradi. 

Prema nekim informacijama, radi se o navijačima Crvene Zvezde Delijama, dok drugi izvori tvrde kako je riječ o podgrupi navijača crno-bijelih koji su pokušali preuzeti tribinu, piše goal.hr

Bilo kako bilo, policija je bila primorana reagirati nakon što je ostatak navijača infiltriranu grupu svukao do gola paleći ih pritom bakljama. 

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Skupina je sprovedena kroz tunel za izlazak igrača, a Kurir javlja kako se jedan navijač u bolnici bori za život dok ih je još 20-ak hospitalizirano!

Inače, Partizan je poveo u 61. minuti nakon udarca s bijele točke s koje je precizan bio Soumah. I već kada se činilo da će sastav Miroslava Đukića odnijeti puni plijen iz derbija, Zvezda je izjednačila. Igrala se 84. minuta kada se poslije velike gužve u domaćem kaznenom prostoru najbolje snašao Boakye.

No kako to je poslije derbija ove dvije momčadi, opet će se najviše pričati i pisati o huliganima, a scene koje su se tamo dogodile brzo su obišle i zgrozile nogometni svijet.