U DINAMU OGORČENI

Nove komplikacije u 'slučaju Ademi': U formi je za osam tjedana, ali…

03.02.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo je glavninu zimskog prijelaznog roka obavio. Vratio se Brazilac s hrvatskom putovnicom Sammir, došao je i mladi Brazilac Guilerhmo, no još jednom velikom pojačanju nadali su se posljednjih dana u Maksimiru - Arijanu Ademiju. Međutim, opet je došlo do odgode i novih komplikacija zbog čega su sigurno u Dinamu ogorčeni

Naime, nakon dvoboja Lige prvaka, u kojem je Dinamo pobijedio Arsenal s 2:1 u Ligi prvaka, Arijan Ademi morao je na dopinšku kontrolu, a nakon koje mu je pronađena zabranjena supstanca.

Međutim, makedonski reprezentativac tvrdio je pred svim relevantnim institucijama da sporni Stanozol, a koji se nalazio i zagadio dopušteni lijek Megamin, nije uzimao svjesno i tražio je poništenje suspenzije od četiri godine.

Uvidjevši da je pravda spora žalio se Ademi, temperamentni Dalmatinac iz Šibenika, u dogovoru sa svojim odvjetnicima CAS-u (arbitražnom sudu u Lausannei).

Međutim, umjesto okončanja postupka - sve je prolongirano na 15. veljače, to jest do dana kada ističe prijelazni rok u Hrvatskoj. Vjerojatno niti trener Dinama Ivajlo Petev nije svjestan kakvog bi igrača dobio kada bi Ademi mogao zaigrati i kada bi uhvatio staru formu. Ali po tko zna koji puta kada je 'slučaj Ademi' u pitanju, opet je došlo do komplikacija.

I što sada? Na žalost ovog sjajnog 25-godišnjeg veznjaka, čija je karijera išla uzlaznom putanjom, nogometni snovi još su mu uskraćeni, ali uvjereni su svi koji ga poznaju da će ta spora pravda ipak biti dostižna. Makar, dok se odluka ne donese, odnosno ukine četverogodišnja suspenzija, nitko ne želi ništa prejudicirati.

Ono što je najvažnije jest da Ademi i dalje ima veliku volju, da tjelesnu spremu održava ubijajući se u padelu i tenisu, jer nogomet čak i na amaterskoj razini su mu - zabranili.

A jedan od stručnjaka, koji je s Ademijem radio čak tri godine, dobili smo komentar koji potvrđuje Ademijeve mogućnosti. Riječ je o Ivanu Štefaniću, bivšem Dinamovom stručnjaku za tjelesnu pripremu koji trenutačno surađuje sa Zoranom Mamićem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

'S obzirom na to da je u pitanju profesionalac kao što je Ademi, ne bi trebalo biti nikakvih problema s njegovom adaptacijom na trening i brzim povratkom u formu. Poznavajući njegove radne navike i predanost poslu, ulazak u natjecateljsku formu bi bio moguć kroz osam tjedana. To je moja procjena', rekao je za tportal.hr Štefanić, uz još jedan bitan dodatak.

'Naravno, sve ovo dolazi u obzir ako odluka CAS-a bude pozitivno rješenja u Ademijevu korist.' Prema tome, Ademi i Dinamo sada su na čekanju. Iako je odluka trebala biti donesena još 2. veljače, prema neslužbenim informacijama, rješenje će biti napisano za nešto manje od dva tjedna. Nadamo se i vjerujemo, u Ademijevu korist.