KAKAV MEČ

Novak Đoković se oprostio u polufinalu završnog Mastersa u Londonu; Dominic Thiem slavio u najdramatičnijem meču turnira

21.11.2020 u 18:47

Bionic
Reading

Austrijski tenisač Dominic Thiem plasirao se u finale završnog ATP turnira osmorice najboljih u Londonu svladavši prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 7:5, 6:7(10),7:6(5) nakon gotovo tri sata igre

Thiem je u pravom teniskom maratonu propustio četiri meč-lopte u drugom setu, a potom još jednu u 'tie-breaku' trećega seta, u kojem je Đoković vodio s 4:1. Zanimljivo, Thiem je i lani u Londonu također porazio Đokovića 'okrenuvši' 1:4 u 'tie-breaku', a sada je protiv Srbina proslavio 300-tu pojedinačnu pobjedu u karijeri.

Đoković je bio neuobičajeno miran cijeli meč u kojem je doživio peti poraz u 13 susreta protiv Thiema, koji je i lani igrao u finalu završnog turnira.

Austrijanac će u finalu igrati protiv boljega iz dvoboja Rafe Nadala i Rusa Daniila Medvjedeva. Nadala je Austrijanac u Londonu već dobio u sjajnom meču u skupini, a plasmanom u finale osigurao je 800 ATP bodova i 861 tisuća USD.

  • +4
Dominic Thiem - Novak Đoković, polufinale Mastersa u Londonu, 2020. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN