operacija ili pauza?

Novak Đoković ovom je izjavom u očaj bacio navijače i ljubitelje tenisa

13.07.2017 u 07:23

Bionic
Reading

Trostruki wimbledonski pobjednik, trenutačno četvrti tenisač svijeta Srbin Novak Đoković (30) izjavio je kako bi mogao uzeti dužu pauzu nakon što je zbog ozljede lakta morao Čehu Tomašu Berdychu predati četvrtfinalni susret u Wimbledonu

Iza Novaka Đokovića teška je sezona, privatni i zdravstveni problemi kumovali su tome da je izgubio mjesto najboljeg svjetskog tenisača na ATP ljestvici. I taman kad je Srbin proigrao, iako ne baš na razini na kojoj smo naviknuli od njega, pojavili su se novi problemi.

Prvo ozljeda ramena, a onda u četvrtfinalu Wimbledona i problemi s laktom. I to takvi da je morao predati meč!

'Lakat me muči više od godinu i pol. Pokušao sam se dovesti u stanje za igru, prije meča sam proveo dva i pol sata na tretmanu, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao s nepodnošljivim bolovima', otkrio je Đoković koji je najavio kako će razgovarati s liječnicima kako bi se pronašlo dugoročno rješenje.

No, potom se zamislio i nastavio...

'To što sam igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao prihvatiti. Svakom sportašu je teško predati, pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci...', rekao je Đoković te na samom kraju u očaj bacio navijače i ljubitelje tenisa:

'Jasno je da ću morati mijenjati raspored turnira, a još ne znam hoću li morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakvu bol, što više igram, to je gore. Razmišljam i o dužoj pauzi', zaključio je vidno razočarani i ozljedom utučeni Novak Đoković.