Nije mogao prestati plakati

Novak Đoković otvorio dušu i iskreno progovorio o najtežim trenucima u svojoj karijeri: 'Mislio sam da mi se svijet i snovi raspadaju'

06.03.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Novak Đoković je na gostovanju u jednom podcastu otvorio dušu

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković gostovao je na podcastu bivšeg brokera Chervina Jafarieha koji se danas bavi uzgojem kontroverzne veganske hrane bez GMO-a koja nikako ne prolazi inspekcije u SAD-u. Đoković je u podcastu govorio o svojoj karijeri, a otkrio je i koji mu je događaj ostao posebno u lošem pamćenju.

Prije 11 godina proživio je najteže trenutke karijere kada je poražen od Jürgena Melzera u četvrtfinalu Roland Garrosa. Đoković kaže kako mu je to potpuno usmjerilo karijeru. Srpski je tenisač vodio 2:0 u setovima i imao brejk u trećem setu, ali na kraju je ipak izgubio. Taj trenutak bio mu je najteži u profesionalnom životu.

'Imao sam brojne izazove tijekom karijere, a najteže me pogodio poraz iz 2010. godine u četvrtfinalu jednog od najvećih turnira, Roland Garrosa. Imao sam osjećaj da mi se svijet i snovi raspadaju. Mislio sam da nisam dovoljno dobar da postignem ono što želim. Nakon tog meča sam doslovno ridao u sobi svojeg trenera i fizioterapeuta. Osjećao sam se užasno, kao da sam udario u zid i ne mogu dalje', rekao je Đoković pa dodao:

'Pustili su me da se isplačem i izbacim sve emocije iz sebe. Hvala im na tome jer je to bio prijelomni trenutak. Svi kažu da je trener taj koji mora podići tenisača kad mu je teško i natjerati ga da bude jak, ali za mene je najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovjek, prijatelj i rame za plakanje. Najbolji trener je onaj koji vas razumije i podržava i onda kada želite isplakati dušu', rekao je emotivni Đoković.