svjesno izgubio?

Novak Đoković opravdanje za debakl protiv Talijana našao u smrti mitropolita Amfilohija: Iskreno, nije mi se igralo

30.10.2020 u 21:30

Bionic
Reading

Talijanski tenisač Lorenzo Sonego (ATP - 42.) ostvario je senzacionalnu pobjedu u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Beču, gdje je u petak svladao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6:2, 6:1 za samo 68 minuta.

'Ovo je jako tužan dan. Poštovani mitropolit Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i netko tko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost upoznati ga, provesti neko vrijeme blizu njega i osjetiti predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina. Mislim da mu toliko dugujemo da ga se sjećamo i da s osmijehom budemo zahvalni za sve ono što je napravio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori. Naravno iz političkih razloga', rekao je Đoković.

[VIDEO/FOTO] Ratni huškač koji je šurovao s Arkanom, crnogorski kingmaker koji je prokleo Đukanovića, a potom ga i srušio s vlasti: Tko je bio mitropolit Amfilohije Radović?

Pitali su Đokovića koliko je ta vijest utjecala na njegovo izdanje, s obzirom da je djelovao kao da mu se nije igralo.

'Iskreno, i nije mi se igralo. Nije toliko utjecala tužna vijest. Jest utjecala, ali ne u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu igrati. Međutim, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam želio odraditi i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je, kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti s obitelji, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro pripremiti za London i pokušat ću tamo završiti snažno i na najbolji mogući način", poručio je Novak.

  • +4
Amfilohije Radović Izvor: EPA / Autor: BORIS PEJOVIC