ŠTO ĆE LAKŠE PODNIJETI?

Novak Đoković nema za koga navijati u finalu Australian Opena; ne odgovara mu ni pobjeda Rafaela Nadala, a ni Daniila Medvjedeva

30.01.2022 u 08:52

Bionic
Reading

U finalu Australian Opena igraju Rafael Nadal i Daniil Medvjedev (od 9.45 po hrvatskom vremenu), a niti jedan ishod ne odgovara Novaku Đokoviću

Španjolac bi se s trijumfom probio na prvo mjesto po broju osvojenih Grand Slamova, jer bi mu to bio 21. pa bi tako imao jedan više od Đokovića i Rogera Federera. Nadalu bi to bio drugi Australian Open (prvi je došao 2009.) što znači da je svaki od četiri najveća osvojio najmanje dva puta u karijeri.

Ukoliko Medvjedev dođe do pobjede u zadnjem meču u Melbourneu postao bi prvi tenisač u povijesti koji je nakon osvajanja svojeg prvog Grand Slama odmah na sljedećem došao do drugog velikog trofeja. Podsjećamo, Rus je slavio na zadnjem US Openu te je tada svladao Đokovića i spriječio ga da dođe do pobjede na sva četiri Grand Slama u istoj godini i 21. u karijeri.

No Medvjedev će trijumfom na Australian Openu preuzeti od srpskog tenisača prvo mjesto na ATP ljestvici na kojem Đoković stoji jako dugo.

Očito je da su ulozi finala u Australiji prilično visoki za oba finalista, ali i za trenutačno najboljeg tenisača svijeta, koji je nakon cirkusa deportiran prije početka prvog Grand Slama.