napada rekord

Novak Đoković dugo je čekao vijest iz SAD-a zbog koje je sigurno zaplakao od sreće

02.05.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisača svih vremena, ipak je dobio dozvolu da ove godine igra na US Openu

Kao što se i očekivalo, ipak je došlo do preokreta pa je tako objavljeno kako je Bijela kuća donijela odluku kako od 11. svibnja ukida mjeru zabrane ulasku u zemlju ljudima koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

To znači kako će Novak Đoković – trenutačno najbolji tenisač svijeta - napokon noći zaigrati u SAD-u gdje je nedavno propustio turnire iz serije Masters 1000. Nema sumnje kako je zbog ove vijesti iz SAD-a Đoković vjerojatno zaplakao od sreće jer ima priliku ispisati povijest.

Posljednji Grand Slam turnir sezone, koji počinje 28. kolovoza, nije želio propustiti još jednom i nadao se ovakvoj odluci. Ali je čekao da bude službeno i da Ministarstvo domovinske sigurnosti to potvrdi.

Tako je nakon ove odluke, koja se očekivala i ranije, Đoković došao u priliku osvojiti 23. Grand Slam naslov u karijeri.

Trenutačno su na vrhu vječne ljestvice po broju osvojenih Grand Slam turnira Novak Đoković i Rafael Nadal s 22 uz dodatak kako je srpski tenisač US Open osvajao tri puta u karijeri, 2011., 2015. i 2018. godine.