nepoželjan je i u kanadi

Novak Đoković doživio je još jedan udarac, ali sad je jasno da ga takve stvari više uopće ne uznemiravaju

16.07.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Šanse da Novak Đoković zaigra na US Openu gotovo su nikakve, no to se znalo još i ranije. Dodatni udarac srpskom tenisaču sad je stigao iz Kanade, nadao se da bi mogao nastupiti na ATP Masters 1000 turniru u Torontu, ali ni tamo nije dobrodošao

Ime Novaka Đokovića pojavilo se na popisu mogućih sudionika velikog ATP Masters 1000 turnira u Torontu koji počinje 8. kolovoza. Svi ljubitelji tenisa ponadali su se da će srpskog tenisača vidjeti u Kanadi, ali...

Ovaj turnir važan je za Đokovića jer je baš u Torontu osvojio svoj prvi Masters 1000 turnir, a tada je na putu do titule pobijedio Rafaela Nadala i Rogera Federera. No, sad je potvrđeno da Srbin više nije dobrodošao u Kanadi.

Naime, Kanada, kao i Sjedinjene Američke Države ima strogu covid politiku, pa tako osobe koje nisu cijepljene uopće ne mogu ući u zemlju. A Đoković je zakleti antivakser.

'Imat ćemo sjajan turnir, svi najbolji igrači će biti tu osim dvojice, a znamo i razloge njihovog izostanka', rekao je direktor ATP Masters 1000 turnira u Torontu Eugene Lapierre misleći na Novaka Đokovića koji nije cijepljen i Alexandera Zvereva koji je ozlijeđen.

'Situacija je kristalno jasna - ili će Kanada promijeniti pravila po pitanju cijepljenja ili će on (Đoković) morati zavrnuti rukav i primi cjepivo. Iskreno, mislim da niti jedan od ta dva scenarija nije vjerojatan', kazao je Eugene Lapierre.

Njegove je izjave potom potvrdio i kanadski ministar zdravstva Jean-Yves Duclos.

'Pravila važe za sve. Da, uvijek postoje izuzeci, ali... Ova pravila važe jednako za sve', odgovorio je Jean-Yves Duclos na pitanje o mogućem 'medicinskom izuzeću' za Novaka Đokovića.

A što na sve to kaže Novak Đoković? Da, doživio je još jedan udarac, ali sad je već svima jasno da ga takve stvari više uopće ne uznemiravaju...