DOMINATORICA

Nova 'strašna' pobjeda Sandre Perković

02.06.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Sjajna hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na četvrtom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u američkom Eugeneu hicem od 66,92 metra

Sandra je postavila novi rekord mitinga, osvojila četiri nova dijamantna boda i trenutno je vodeća diskašica s ukupno osam osvojenih bodova. Drugo mjesto osvojila je Ruskinja Daria Piščalnikova s 63,76 m, dok je treća bila Poljakinja Zaneta Glanc s hicem od 62,84 m.

Nakon nedavnog trijumfa u Šangaju, Perković je do nove pobjede na natjecanjima Dijamantne lige stigla opet u teškim, kišovitim uvjetima. Pobjednički hitac ostvarila je u trećoj seriji.

'Natjecanje je bilo OK. Opet je padala kiša. Na zagrijavanju je nije bilo, no kako je počelo natjecanje, tako je počeo pljusak. Prvi hitac sam bacila 59 metara, samo da ostanem u igri, jer šest bacačica ide dalje, a drugi sam bacila 63,70 m i bila prva. Nakon toga me prebacila Ruskinja Daria, ušla sam u krug i bacila 66,92 m, a znala sam da po ovakvom vremenu nitko ne može baciti dalje. Htjela sam baciti još dalje, ali kiša nije dopuštala, bila je sve jača, brisali smo krugove, ali uzalud. Čak sam se u jednom hicu na 65 m okrenula na kraju, što nije moj stil', kaže Sandra, koja je na zadnjem mitingu u Šangaju, također po kiši, slavila s prebačenih 68,24.

'Bilo je gore nego u Šangaju. Isto tako, mreža je bila neobična za natjecanje. Ali, eto, opet sam uspjela, opet pobjeda, četiri boda i rekord mitinga i idemo dalje. Upravo opet mijenjam hotel, treći put zaredom, jer sutra rano po američkom vremenu putujem kući. Bit ću doma tri dana i zatim se spremam za Oslo. Nadam se da će tamo opet biti ludilo, ali ovaj put bez kiše', izjavila je Sandra Perković.

Dijamantna liga, Eugene, rezultati:

1. Perković (Hrv) 66,92
2. Piščalnivova (Rus) 63,76
3. Glanc (Polj) 62,84