Razočaranje

Nova loša vijest iz Formule 1; nažalost fanovi su se navikli na takav rasplet situacije, a brojka je narasla na deset...

27.04.2020 u 21:58

Bionic
Reading

Formula 1 očekivano je odgodila desetu utrku prvenstva u Francuskoj čime bi sezona mogla početi najranije početkom sedmoga mjeseca utrkom u Austriji

Francuska vlada najavila je produljenje mjera zaštite zbog koronavirusa čime je postalo jasno da održavanje VN Francuske nije moguće.

'Bili smo u bliskom kontaktu s promotorom VN Francuske, a iako je razočaravajuće za naše navijače i F1 zajednicu što se VN Francuske neće održati, u potpunosti podržavamo odluku francuske vlasti i veselimo se povratku na Paul Ricard', poruičili su iz Formule 1.

Prva utrka sezona bila bi održana na Red Bull Ringu u Austriji bez gledatelja i s ograničenim brojem ljudi u paddocku

'Unatoč tome što je ujutro stigla vijest kako se ove godine neće održati utrka u Francuskoj, jako smo uvjereni u naš plan da će sezona startati ovog ljeta. Ciljamo da utrke u Europi budu kroz srpanj, kolovoz i početak rujna, s prvom utrkom u Austriji od 3-5. srpnja. Rujan, listopad i studeni bi bili rezervirani za utrke u Euroaziji, Aziji i Amerikama, a sezonu bi završili u Zaljevu s Bahreinom koji bi bio prije tradicionalne završne utrke u Abu Dhabiju, što bi bilo negdje oko 15-18 odvoženih utrka', rekao je generalni direktor Formule 1 Chase Carey.

'Očekujemo da će prve utrke biti bez publike, ali se isto tako nadamo da će se to promijeniti tijekom kalendara', dodao je.

VN Austrije je sad prva moguća utrka za početak sezone 5. srpnja nakon što su austrijske vlasti krenule s popuštanjem mjera, a organizatori VN Austrije potvrdili su da planiraju održati utrku bez publike i ako je potrebno još jednu utrku u srijedu iza originalnog termina.