2017_World_Handball_Championship_Logo

STARA MUŠTERIJA

Norvežani se čine idealnim protivnikom za Hrvatsku, ali nikako nisu!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 25.01.2017 09:42
  • Objavljeno 25.01.2017 u 09:42
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je velik uspjeh ulaskom u polufinale Svjetskog prvenstva, gdje naše čekaju Norvežani koje redovito pobjeđuju u važnim utakmicama. Čini se kao idealan ždrijeb, no ovaj put bi s Bergeovom družinom moglo biti mnogo problema...

Fantastična pobjeda protiv Španjolske već je proslavljena, a Babić i njegovi igrači polako se okreću polufinalnom okršaju u petak u kojem će odmjeriti snage s Norvežanima.

Protivnik se naizgled čini idealnim, jer Norveška je stara hrvatska mušterija koju već desetljećima naši redovito pobjeđuju na velikim natjecanjima. U posljednje dvije godine igrala je Hrvatska čak pet službenih utakmica protiv Bergeovih izabranika, izgubila dvije nevažne, a dobila sve one ključne, uključujući i borbu za broncu na EP-u u Poljskoj, kao i onu kvalifikacijsku za Igre u Riju.

No, treba biti izuzetno oprezan jer Norvežani igraju možda i najbolji rukomet na ovom prvenstvu i relativno su se lako probili do utakmica u kojima će se dijeliti medalje. Mlada reprezentacija okupljena oko iskusnog Myrhola u kojoj su za trpanje golove zaduženi Sagosen i Bjornsen u ovom trenutku zaista predstavlja prijetnju svakome.

'Jako sam ponosan na ovu ekipu. Puni smo samopouzdanja i vjerujemo da možemo pobijediti svakog. Jako smo željni prve povijesne medalje za ovu reprezentaciju,' izjavio je Sander Sagosen nakon pobjede 31:28 u četvrtfinalu protiv Mađarske.

Željko Babić morat će pronaći recept za izuzetno brzi moderni rukomet koji igraju Norvežani. Slaba točka mogla bi im biti obrana, kao i golmani koji često ne briljiraju, ali svakako da Hrvatsku čeka još jedna dramatična utakmica u kojoj će odlučivati detalji...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal