ZABRINJAVAJUĆI PORAZ

Norvežani grubo kaznili blijedi hrvatski rukomet!

17.01.2016 u 20:13

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna repreznetacija doživjela je neočekivani poraz u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu. Norveška je pobijedila rezultatom 34:31

Izbornik Željko Babić ponovo je izgubio od Norveške. Kao i u kvalifikacijama za europsku smotru, naši su doživjeli neugodan poraz protiv ekipe s koju su u prošlosti s lakoćom pobjeđivali, a neuvjerljiva igra u napadu i u obranu zabrinjava uoči nastavka turnira.

Hrvatska je odlično otvorila susret i na krilima Domagoj Duvnjaka koji je u ranoj fazi zabio četiri pogotka povela 7:3, no Norvežani se nisu predavali. Do kraja prvog poluvremena izabranici Christiana Bergea uspjeli su potpuno anulirati prednost naših i tek je pogodak Marina Marića u posljednjoj minuti odveo Hrvatsku na odmor s prednošću 17:16.

U drugom dijelu Norvežani su bolje krenuli i u jednom trenutku imali +2, ali zahvaljujući golovima Horvata i isključenjima koje je Brozović izborio, u zadnjih deset minuta ekipe su ušle u egalu. Tu su se Norvežani opet, poveli 30:28 da bi Štrlek i Čupić u minutu i pol zabili dva brz gola za novo izjednačenje. Ipak, u završnici naši su ponovo pali i u obrani i u napadu i Norveška se odlijepila i zabilježila impresivnu pobjedu 34:31.

Najbolji strijelac bio je kod Norveške Bjornsen s osam postignutih golova, dok je jednako za Hrvatsku zabio i Domagoj Duvnjak. Za poraz su zaslužni i naši golmani koji u drugom poluvremenu nisu zabili doslovno ništa.

Ovaj rezultat znači da se situacija u grupi potpuno zakomplicirala i sve četiri reprezentacije imaju po jednu pobjedu i poraz. Hrvatska bi tako porazom od Islanda u utorak čak mogli i ostati bez druge faze natjecanja, što bi bila potpuna katastrofa...

Rukometni EP, grupa B:

Hrvatska – Norveška 31:34 (17:16)

Europsko prvenstvo

Skupina B

Bjelorusija - Island 39:38
Norveška - Hrvatska 34:31
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 2 1 0 1 2
2. Norveška 2 1 0 1 2
3. Island 2 1 0 1 2
4. Bjelorusija 2 1 0 1 2

Sljedeće utakmice

19.1. Bjelorusija - Norveška
19.1. Hrvatska - Island