stroj za golove - Haaland

Norveško čudo od nogometaša postavilo nove rekorde koji vjerojatno nikada neće biti srušeni; ovako nešto u povijesti Lige prvaka još nije viđeno

10.03.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Mladi Norvežanin Erling Haaland još jednom upisao se u povijesne knjige nogometne Lige prvaka

S nova dva gola u Ligi prvaka, koje je 20-godišnji Erling Haaland zabio Sevilli, mladi Norvežanin upisao se u povijesne knjige.

Podsjetimo, Borussia Dortmund i Sevilla odigrali su 2:2 što je bilo dovoljno njemačkoj momčadi za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

A već prvi rekord Haaland je postavio u 35. minuti kada je zabio svoj prvi gol te je tako postao najmlađi nogometaš u povijesti koji je zabio gol u šest nastupa u nizu u Ligi prvaka.

Drugi puta Haaland je zabio početkom drugog poluvremena i to iz jedanaesterca koji je sudac ponovio na intervenciju VAR-a (Bono mu je prvi obranio). To je ukupno za Haalanda bio 20. gol u karijeri u Ligi prvaka (deseti ove sezone) čime je postao prvi nogometaš u povijesti ovog natjecanja koji je prije 21. rođendana probio granicu od 20 golova.

Uz to je postao nogometaš kojem je trebalo najmanje utakmica za tih 20 golova te je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka s najmanje deset golova u prve dvije sezone.

Zaista nevjerojatni rekordi koje će, kako stvari stoje, još podebljati jer njegov klub prošao je među najboljih osam u Ligi prvaka.

Stoga nije ni čudno što za njega interes pokazuju najbogatiji europski klubovi i ne pitaju za cijenu. Obzirom da je njegov menadžer Mino Raiola pronašao način kako da Borussia Dortmund zaradi puno više od dogovorene odštete (otkupna klauzula iz ugovora iznosi 80 milijuna eura, op.a.), ne bi bilo čudno da Haaland već u ljeto promjeni klub. Uostalom, Raiola je već odredio kako od novog kluba traže plaću od koje boli glava; 5-godišnji ugovor vrijedan čak 90 milijuna eura i klub koji je spreman to platiti može odmah početi pregovore s Borussijom iz Dortmunda.

  • +9
Borussia Dortmund - Sevilla Izvor: EPA / Autor: LARS BARON / POOL