BITKA ZA FINALE

Norveški izbornik 'bez dlake na jeziku'; evo što je poručio Hrvatima

27.01.2017 u 08:33

Bionic
Reading

Na rukometnom SP-u u Francuskoj danas (20.45 sati) je na rasporedu drugo polufinale između Hrvatske i Norveške. Uoči utakmice svoje mišljenje o velikom dvoboju dao je izbornik skandinavske reprezentacije Christian Berge

Norvežani na ovom prvenstvu igraju sjajno, a najveći motiv je što žele osvojiti prvu mušku medalju u rukometu na nekom važnom natjecanju. Prošle godine u tome ih je spriječila upravo Hrvatska koja ih je dobila u utakmici za europsku broncu pa bi naši suparnici mogli biti i osvetnički nabrijani.

'Hrvatska je odlična taktička reprezentacija i bit će to teška utakmica. Svejedno, mislim da imamo dobre šanse proći u finale, ali za to moramo biti u najboljem mogućem izdanju, na najvišoj razini,' rekao je norveški izbornik Christian Berge te nastavio:

'Ključ će biti naša obrana i golman. Moramo i puno trčati kako bi dolazili do lakih golova. Naša taktika je ista za svaku utakmicu – trka. I kada se umorimo mi još više trčimo (ha—ha)'.

Četvrto mjesto ih ne zadovoljava.

'Možda smo prošle godine bili sretni s polufinalom Europskog prvenstva, ali sada ne. Ne bi bili sretni, gladni smo medalje,' jasnu poruku poslao je Berge cijeloj Hrvatskoj.