blizu povijesnog uspjeha

Nogometnu kartu svijeta uzdrmao mali klub iz Luksemburga: Najljepša priča u Europi ovog ljeta

24.08.2018 u 09:55

Bionic
Reading

Luksemburški prvak Dudelange došao je neočekivano na prag ulaska u grupnu fazu Europske lige pobjedom ovog četvrtka 2:0 protiv rumunjskog Cluja...

Rijeka, Hajduk i Osijek već su ispali iz Europe, a u istom natjecanju jedan mali klub iz Luksemburga na pragu je povijesnog uspjeha za ovu zemlju.

Riječ je o Dudelangeu koji nikad nije okusio slast igranja u grupnoj fazi nekog od europskih klupskih natjecanja, ali nakon trijumfa ovog četvrtka 2:0 protiv prvaka Rumunjske Cluja jako je blizu tom podvigu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Momčad koju vodi Dino Toppmoller pokazala je u prošlom pretkolu koliko je opasna kad je izbacila poljskog prvaka Legiju iz Varšave iz natjecanja, a sad su i Rumunji blizu iste sudbine.

Golovi Turpela i Sinanija trebali bi biti dovoljna prednost pred uzvrat.

'Igrali su jako dobro, riječ je o ekipi koja kreira iznenađenja i dobro je fizički pripremljena. Ali da će nas pobijediti 2:0, u to nisam vjerovao prije utakmice,' izjavio je razočarani predsjednik Cluja Iuliu Muresan nakon susreta.

'Prije je to bio samo san, a sada imamo zbilja priliku ispisati povijest,' naglasio je pak Nijemac Toppmoller koji fantastično vodi Luksemburžane pojačane s nekoliko Francuza, Afrikanaca, a tu je i iskusni bivši srpski reprezentativac Milan Biševac.

Dudelangu se smiješi ono što je uspio irski Linfield prošle sezone, iz poluamaterske lige ući među elitu i na tom putu opaliti nekoliko šamara uglednijim europskim klubovima. Takve nogometne priče svi volimo...