tužna vijest

Nogometni svijet zavijen je u crno; preminuo je jedan od najpoznatijih svjetskih sudaca

20.05.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Mađarski nogometni sudac Sandor Puhl, koji je sudio finale Svjetskog prvenstva 1994. godine umro je danas u 66. godini u Budimpešti

Sandor Puhl je 1994. godine sudio finale Svjetskog prvenstva između Brazila i Italije, koje je završeno pobjedom Brazila nakon penala. Tri godine kasnije sudio je i finale Lige prvaka, u kojem je Borussija Dortmund svladala Juventus.

Legendarni je mađarski djelitelj pravde čak četiri puta uzastopno proglašavan za najboljeg svjetskog suca, tu je laskavu titulu osvajao između 1994. i 1997. godine.

Sudačku je karijeru započeo 1984. godine, a nakon umirovljenja 2000. godine radio je kao potpredsjednik Mađarskog nogometnog saveza te Sudačke komisije istog.

U jednom od posljednjih intervjua koji je dao za mađarske medije kazao je da je posao suca 'da što više zabavi gledatelje'.

'Za suca je stvarno poučno kada osjeti da je uspio oplemeniti i poboljšati utakmicu zahvaljujući svojim odlukama. Suci bi trebali postati samo oni koji se mogu odreći svog ega', rekao je Puhl.