ima li preživjelih?

Jutro nakon pobjede u finalu Kupa trener Dinama Damir Krznar doživio je neugodno iznenađenje: Bolje mi je da ništa ne znam...

20.05.2021 u 17:12

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu su navečer u Velikoj Gorici slavili 6:3 u finalu Kupa protiv Istre 1961. 'Modri' su tako uzeli dvostruku krunu, a igrači su za nagradu dobili slobodan dan. Pa ipak, trener Dinama Damir Krznar je sazvao neobvezatni regeneracijski trening za četvrtak, a kad se ukazao na Maksimiru imao je što za vidjeti

Čini se kako se proslava dvostruke krune malo odužila jer su se u četvrtak na regeneracijskom treningu pojavila samo šestorica igrača Dinama. I trener Damir Krznar, naravno... Trening nije bio obvezatan, no čini se kako je i sam Krznar ostao malo iznenađen.

'Da, bilo je veselo nakon finala Kupa. Zasluženo. Ne znam kako su proslavili osvajanje dvostruke krune...', kazao je Damir Krznar i dodao:

'Ali možda bolje da ne znam...'

Nasmijali su se svi, kraj sezone je tu, ostala je samo utakmica protiv Šibenika.

'Za danas smo zakazali regeneracijski trening na kojemu se pojavilo tek šest igrača. Mogu garantirati da će tih šest igrača sigurno nastupiti u utakmici protiv Šibenika', kazao je Krznar te potvrdio kako su se na treningu pojavili Gavranović, Jakić i Zagorac, dok imena ostale trojice nije želio otkriti:

'Evo, tri igrača su vam tu zbog obaveza prema medijima, a za ostala tri moram upregnuti moždane vijuge.'

Istina, možda je i bolje. No, dečki su zaslužili opustiti se nakon ovako uspješne sezone. Za mnoge i najuspješnije u novijoj klupskoj povijesti.

'Početak sezone bio je klimav. Imali smo šokantnu utakmicu u Cluju i prolaz na jedanaesterce. Koliko nas je sreća poslužila u toj utakmici, napustila je nas u utakmici protiv Ferencvarosa. Šteta što se nije igralo na dvije utakmice, ali možemo biti zadovoljni', rekao je Krznar i dodao:

'Upali smo u Europsku ligu gdje smo napravili respektabilan rezultat, a smatramo da četvrtfinale to svakako jest. Osim toga, osvojili smo dvostruku krunu. Iako je to cilj Dinama za svaku sezonu, nije to tako lako ostvariti. Ni drugi klubovi u Europi ne mogu na to računati, ali ove godine uspjeli smo to ostvariti.'

Na Maksimiru nisu spavali, baš suprotno, praktički je već sve spremno za sljedeću sezonu...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +31
Dinamo - Istra 1961, finale Hrvatskog kupa, 2021. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Što se tiče planova za sljedeću sezonu, mogu reći da je već 95 posto posla obavljeno na zimu. Sva zimska pojačanja koja su trenutačno na posudbama priključit će se momčadi na ljetnim pripremama jer nećemo moći računati na reprezentativce', rekao je Krznar i otkrio kako njegov ostanak na klupi Dinama nije upitan:

'Čim je završila utakmica s Tottenhamom, potpisao sam dugoročni ugovor s Dinamom.'

Posljednju utakmicu u sezoni Dinamo u 36. kolu Hrvatski Telekom Prve lige igra u subotu, 22. svibnja protiv Šibenika (Arenasport 3, MAXtv, 19.30 sati). Momčadi će se za tu zadnju utakmicu priključiti tri mlada igrača.

'Uz Šaranića i Baturinu koji su već bili s nama, prvoj momčadi će se priključiti i Vasilj', pojasnio je Krznar te otkrio da je Luka Ivanušec zaradio lakšu ozljedu u finalu Kupa protiv Istre:

'Ivanušec ima kroničan problem s grčem u mišiću, ali do sada smo to uspjeli riješiti u dva-tri dana. Nadam se da će to tako biti i ovaj put. Kako ima obveze s reprezentacijom, nećemo ga koristiti u utakmici protiv Šibenika', zaključio je trener Dinama Damir Krznar.