ŠOK U BELGIJI

Nogometni svijet tuguje, umro bivši reprezentativac i suigrač dvojice Vatrenih

25.06.2023 u 08:38

Bionic
Reading

Bivši napadač Coventryja i Wolvesa Cedric Roussel preminuo je u dobio od 45 godina. Roussel, koji je tri puta igrao za Belgiju, bio je partner Robbieju Keaneu nakon što se pridružio Coventryju iz Genta u listopadu 1999.

U veljači 2001. preselio se u klub Wolves iz Midlandsa i proveo 18 mjeseci u Molineuxu prije nego što se vratio u belgijski Mons, gdje je uživao najviše uspjeha u dva razdoblja.

'Naša legenda i veleposlanik Cedric Roussel preminuo je ove subote', objavio je Mons na Twitteru.

'Obitelj RAEC Mons shrvana je ovom viješću i izražava svoju najiskreniju sućut Cedricovoj obitelji i voljenima. Obilježili ste našu povijest'.

Roussel je igrao za nekoliko belgijskih klubova, a također je boravio u Rusiji, Nizozemskoj, Italiji i Cipru, a tijekom karijere 190 centimetara visoki napadač je od 2004. do 2006. u Standard Liègeu dijelio i s bivšim hrvatskim reprezentativcima Vedranom Runjom i Milanom Rapaićem.

Coventry je rekao da je klub 'duboko ožalošćen saznanjem o smrti našeg bivšeg napadača Cedrica Roussela', dok su Wolvesi rekli: 'Naša srca su uz obitelj i prijatelje Cedrica Roussela'.