SADA JE SLUŽBENO

Nogometni dragulj koji je razljutio sve u Dinamu ima novi klub; o njegovom bijegu iz hrvatskog prvaka puno toga se pisalo

31.01.2020 u 16:17

Bionic
Reading

Bivši Dinamov dragulj Ajdin Hasić (18) je i službeno u Bešiktašu pa će ovaj talentirani napadač i mladi reprezentativac BiH karijeru nastaviti u turskom nogometu

Sapunica je napokon gotova. Ono o čemu se tjednima pisalo dobilo je službenu potvrdu. Pregovori su trajali mnogo duže nego što se očekivalo, ali na kraju je došlo do dogovora i Hasić je stavio potpis na ugovor koji će ga u Istanbulu ostaviti do ljeta 2024. godine.

Za to vrijeme ovaj napadač zaradit će 2,475 milijuna eura - u prvoj sezoni 200.000 eura, u drugoj 225.000, u trećoj 275.000, četvrtoj 375.000 i u petoj 400.000.

Inače, Hasić je neko vrijeme punio stupce hrvatskih tiskovina. Podsjećamo, mladi reprezentativac BiH i njegova obitelj, obzirom da u to vrijeme nije bio punoljetan, odbili su potpisati ugovor s Dinamom te je na kraju sve završilo na sudu. Što je bio glavni razlog i gdje je zapelo i je li netko iz Dinama napravio 'gaf desetljeća' nikada nije do kraja razjašnjeno. Naime, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktualnog ugovora i drugi, novi ugovor. Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a mladi nogometaš napustio je maksimirski klub.

  • +9
Nogometna utakmica u sklopu priprema, GNK Dinamo - Koper Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Inače, nekoliko milijuna kuna odštete u ovom transferu dobit će i Dinamo,  jer je arbitražni sud u Zagrebu potvrdio da je on bio igrač hrvatskog prvaka sve do 17. siječnja ove godine iako je raskid potpisan prije nešto više od godinu dana, jer Hasić nije želio potpisati profesionalni ugovor.