besana lisabonska noć

Otkrivena drama koju je jedan od najvažnijih igrača Dinama proživljavao samo nekoliko sati prije susreta s Benficom

17.03.2019 u 16:29

Bionic
Reading

Kevin Theophile-Catherine (29) na Maksimir je stigao iz francuskog velikana St. Etiennea i prometnuo se u najvažnijeg igrača 'modre' obrane. Briljirao je u europskim utakmicama, uvijek na pravom mjestu, praktički bez pogrešne procjene ili intervencije. No, 'predigru' za uzvratni susret osmine finala s Benficom teško da će zaboraviti...

Dinamo je u Lisabonu časno pao, izgubio je od Benfice 3:1 nakon produžetka i ispao iz Europske lige, no domaća javnost nije znala kakva se drama odigravala u noći prije utakmice. Dobro su to u Dinamu skrivali probleme koji su se pojavili uoči utakmice generacije.

Naime, jedan od najvažnijih igrača Nenada Bjelice, stup 'modre' obrane Kevin Theophile-Catherine (29) iznenada je dobio temperaturu. I to ne bezazlenu, 'zakurio' je francuski internacionalac čak 39,8! Većina bi već odavno bila na hitnoj i u teškoj 'komi', nesposobna za bilo što.

Ali ne i sjajni stoper za kojeg nije bilo dileme, bez obzira na sve odlučio je da će istrčati na Luzu protiv Benfice. Tako su cijelu noći uoči utakmice liječnik Dinama Ivica Smodek i fizioterapeut Ivan Zeba doslovno probdjeli s njim. Davali su mu protuupalne injekcije i dovoljno tekućine kako temperatura ne bi porasla. Francuz cijelu noć nije spavao, jutro na dan utakmice dočekao je budan i odlučan da u večernjim satima istrči na teren.

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom dana temperatura mu je pala, dobio je i vitaminske injekcije te je na kraju i zaigrao. I to kako. Standardno, na najvišem mogućem nivou, a protiv Benfice je trebalo dati 200 posto. I dao je sjajni Francuz sve od sebe kao i na svakoj utakmici, ponovno je bio među najboljima bez obzira na konačni poraz.

No, važnije od svega je činjenica da je pokazao koliko mu znači Dinamo, nećemo pogriješiti ako kažemo da se žrtvovao riskirajući svoje zdravlje. Svaka čast sjajnom francuskom nogometašu kojeg će navijači Dinama zbog ovog poteza sada još i više cijeniti.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL