tri nova člana

Nogomet učvrstio poziciju: Predsjednik FIFA-e u Međunarodnom olimpijskom odboru po prvi puta nakon velikog skandala

10.01.2020 u 18:34

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino našao se među trojicom novih članova Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji su u petak izabrani na 135. zasjedanju najvišeg sportskog tijela u Lausannei

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino našao se među trojicom novih članova Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji su u petak izabrani na 135. zasjedanju najvišeg sportskog tijela u Lausannei.

Za talijanskog Švicarca su glas dala 63 od 79 članova MOO-a s pravom glasa, troje glasača je bilo suzdržano, a 13 ih je bilo protiv. FIFA od 2015. nije imala svog predstavnika u Međunarodnom olimpijskom odboru, otkako je bivši, suspendirani predsjednik Sepp Blatter napustio i tu dužnost na kojoj je bio od 1999. godine.

Uz Infantina, novim članovima MOO-a postali su Amerikanac David Haggerty koji obnaša dužnost predsjednika Međunarodne teniske federacije (ITF) te predsjednik Japanskog olimpijskog odbora i olimpijski pobjednik u judu iz 1984. Yasuhiro Yamashita.

Prije početka zasjedanja predviđalo se da će među kandidatima za mjesto u MOO-u biti i predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sebastian Coe, ali se pred članovima MOO-a njegova kandidatura nije našla.

"Za Sebastiana Coea vrata ostaju otvorena u Tokiju", izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach, najavljujući tako da bi se Englez mogao naći među kandidatima na sljedećem zasjedanju Skupštine MOO-a koje će biti održano u srpnju, uoči otvaranja Olimpijskih igara 2020.