UVJERLJIVI FAVORITI

NLB-ligaši lako izborili Final Four

29.12.2009 u 21:24

Bionic
Reading

Utakmice četvrtfinala Kupa Krešimir Ćosić završile su očekivanim pobjedama favorita pa su tako 'Final Four' izborili Cibona, Zadar, Zagreb i Cedevita

Košarkaši Cibone nisu dopustili nikakvo iznenađenje u Draženovu domu protiv Kaštel-Galerije Kaštela. Završilo je s uvjerljivih 39 razlike (95:56). Marin Rozić bio je najefikasniji s 18 koševa, jedan manje dodao je Bojan Bogdanović, a jedini dvoznamenkasti među Kaštelanima bio je Duje Kaliterna s 15.

Cedevita je uspjela izboriti drugi Final Four u svojoj povijesti pobjedom 84:64 nad Borik-Puntamikom. Baždarić je zabio 17 koševa i imao pet skokova, Andrija Žižić je također ubacio 17 i dodao osam skokova. Za Borik je Marino Jurjević ubacio 15 koševa.

Zadar je u dalmatinskom derbiju slavio s ogromnih 37 razlike (99:62) i tako osigurao nastup na završnici Kupa Krešimira Ćosića. Rok Stipčević zabio je četiri trice i 18 koševa, a Hrvoje Perić imao je već na poluvremenu 11 od svojih 16. Kod Splita 17 koševa Zorana Vrkića.

'Mravi' su bili lijep mamac za publiku u Baranji, no ni puna dvorana nije pomogla Dardi da uđe u Final Four Kupa Krešimira Ćosića. Završilo je 65:77, a najefikasniji pojedinac susreta bio je Krunoslav Simon s 19 koševa. Kod Darde je najbolji bio Danijel Katavić koji je upisao 16 koševa.