NAVIJAČE NITKO NE PITA

NK Varteks i službeno postao NK Varaždin

21.06.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Umjesto Varteks, varaždinski nogometni prvoligaš ubuduće će se zvati Varaždin, odlučili su većinom glasova nazočni na 14. redovnoj sjednici Skupštine sportske udruge građana Nogometnog kluba Varteks

'Neka NK Varteks svima ostane u lijepim uspomenama, a nadam se da će NK Varaždin ostvariti isto tako dobre, ako ne i bolje rezultate,' rekao je nakon promjene imena predsjedatelj Skupštine Marijan Bakulić, koji je mijenjao bolešću spriječenog predsjednika kluba Zlatka Horvata.

Iako su mnogi nazočni na skupštini, kako je uoči glasovanja naglasio, emocionalno vezani uz ime Varteks, promjena imena kluba je nužna zbog privlačenja sponzora koji bi trebali promijeniti nezavidnu financijsku sliku kluba koji je lanjsku godinu završio s gubitkom od blizu četiri milijuna kuna.

'Teško je naći sponzora koji će novac dati za klub koji nosi ime druge tvrtke koja, nažalost, nije više u mogućnosti biti glavni sponzor,' upozorio je Bakulić.

Od nazočnih na skupštini s njegovim se objašnjenjem nisu složili samo dvojica predstavnika navijača, istaknuvši da se sada mijenja ime kluba, iako nema podataka o potencijalnim novim sponzorima, a posebice ne glavnom sponzoru čije bi ime moglo stajati uz novom imenu kluba NK Varaždin.

'Glasali smo protiv, ali Varteksa više nema. Mislimo da se radi o velikoj pogrešci jer naš klub je kao NK Varteks desetljećima stvorio ime i renome i gubimo snažan brand. Na sjednici nismo čuli ništa konkretno o budućnosti, čini nam se da uprava radi stihijski,' kaže jedna od dvojica navijača kojega u gradu znaju kao Rikija i nastavlja.

'Uopće nisu imali kvorum dok nije došao predstavnik PBZ-a s pet punomoći. Niti predstavnik varteksa nije bio unutra. Grad ne stoji iza kluba, a ne znam koliko je realno očekivati velike ulagače u trenucima kada je naš klub strašno etiketiran akcijom ofsajd. Ne želimo da netko dođe sa sitnim novcima u klub i preuzme vlast.'

Po gradu se priča da će pomoćno igralište uskoro postati shopping centar. Hoće li White Stonesi poduzeti neke korake glede novih vjetrova?

'Nećemo. Umorni smo od borbe s vjetrenjačama. Podržavali smo i igrače i trenere kada je bilo najteže, ali naš glas se ne čuje.'