stiglo priopćenje

NK Rudeš se ispričao zbog nacističkih simbola koji su viđeni na tribini: Zgroženi smo!

21.08.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Puno se prašine podiglo nakon gostujuće pobjede Hajduka u 5. kolu SuperSport HNL-a protiv Rudeša, a razlog su - navijači s obje strane

Puno prašine podigla je u toj utakmica Torcida, smještena na istočnoj tribini. Podsjetimo, Torcida je izvjesila uvredljiv transparent '10 eura, može hvala. Ipak četn*** nije plaća mala', a sve su popratili sramotnim skandiranjem 'Svim nama Žuti, Žuti ku*** pušio'. Na udaru se našao trener Robert Prosinečki.

>> Sramota Torcide, skandiranjem i užasnim transparentom izvrijeđali Prosinečkog

No nije neopaženo prošlo ni ponašanje domaćih navijača na zapadnoj tribini u Kranjčevićevoj, jer viđeni su nacistički simboli. Točnije, među manjom skupinom navijača Rudeša viđene su zastave na kojima se nalazi Balkenkreuz, simbol Wehrmachta ili njemačkih oružanih snaga, koji se koristio u razdoblju od 1935. do 1945. godine, a označava se brojem 88 (osmo slovo u abecedi, slovo H, odnosno slogan Heil Hitler). No ono što također bode u oči jest činjenica da je nedaleko sporne zastave bilo dosta djece...

Stoga se NK Rudeš oglasio priopćenjem, a prenosimo ga u cijelosti:

'Kao što smo digli glas zbog uvreda prema našem treneru Robertu Prosinečkom, moramo naglasiti da se zgražavamo i zbog pojave transparenata neprimjerenog sadržaja među navijačima NK Rudeša.

Naime, na zapadnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj bila su izvješena dva nacistička simbola, a koji se protive svim klupskim uvjerenjima. Jer u NK Rudešu zalažemo se za toleranciju, uzajamno poštovanje svih, te promičemo najveće ljudske vrline, odnosno ljubav, skromnost i poniznost, uvažavajući i sve raznolikosti.

Ovim putem izražavamo ispriku svima koji su i pomislili da klub dopušta ovakvu ‘propagandu’ na svojim utakmicama.

Stoga poručujemo kako ćemo napraviti sve da se ovakva situacija ne ponovi, te ćemo od redarske službe, policije i osiguranja svih budućih utakmica tražiti da promptno reagiraju, odnosno da se ovakvi sramotni simboli niti ne pojave u krugu stadiona', poručili su iz Rudeša.

  • +11
Rudeš - Hajduk, SuperSport HNL 3. kolo 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +2
Bakljada Torcide tijekom susreta Rudeša i Hajduka, 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL