VISOKE AMBICIJE, ALI...

Njemačka lekcija; Slovenci razočarali u ključnom ogledu

20.01.2016 u 18:55

Bionic
Reading

Odigrane su prve dvije utakmice trećeg kola Europskog rukometnog prvenstva u skupinama C i D nakon kojih doma odlaze Slovenija i Crna Gora

Nakon što je u drugoj pripremnoj utakmici Slovenija demolirala Hrvatsku, apetiti naših susjeda su naglo porasli, s optimizmom su se čekali nastupi na kontinentalnoj završnici u Poljskoj, a na kraju je za njih sve završilo na razočaravajući način.

Slovenci poslije tri utakmice odlaze doma, izabranici Veselina Vujovića nisu bili pravi u ključnom susretu skupine C. Poslije startnog poraza od Švedske i remija sa Španjolskom igrala im je samo pobjeda protiv Njemačke, ali je suparnik bio čvršći, smireniji i s više ideje u napadu.

Nijemci su zasluženo slavili 25-21 i prenose u drugu fazu dva boda ponajviše zahvaljujući Reichmannu (5), Weinholdu (4) i Dahmkeu (4). Kod Slovenaca se istaknuo Kavtičnik sa sedam golova.

U skupini D Rusi su stigli do svoje druge pobjede na prvenstvu, i isto s dva boda ulaze u nastavak natjecanja. Crna Gora je odigrala svoju najlošiju utakmicu na ovom EURU te ne čudi siguran trijumf rukometne 'zbornaje' 28-21.

Kod Rusa su najviše zabili Gorbok i Šelmenko po pet, a vratar Kirejev je imao 15 obrana. U crnogorskim redovima Radović, Vujović i Ševaljević postigli su po četiri pogotka.
USKORO OPŠIRNIJE