SERIJA PEHOVA U ELFU

Njemačka je moćna, ali ovo su već jako veliki problemi

03.07.2016 u 21:51

Bionic
Reading

Iskusni napadač njemačke nogometne reprezentacije Mario Gomez završio je svoj nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u četvtfinalnom dvoboju s Italijom, u kojem je zadobio rupturu kvadricepsa te zbog toga morao napustiti teren u 72. minuti

Ozljeda Marija Gomeza nije jedino što zadaje glavobolje njemačkom izborniku Joachimu Löwu, jer je upitno hoće li za polufinalni dvoboj protiv Francuske ili Islanda moći računati na Samija Khediru i Bastiana Schweinsteigera u veznom redu.

'Nije se lako nositi s tim da u završnoj fazi turnira ostaješ bez vrlo važnih igrača. Posebno sam tužan zbog Marija. Bio je vrlo važan igrač za momčad, ne samo zbog svojih pogodaka,' izjavio je u nedjelju Joachim Löw, nakon što su pretrage pokazale Khedirine probleme s preponama i Schweinsteigerovu ozljedu ligamenata koljena.

Njemačka liječnička služba učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi osposobili Khediru i Schweinsteigera do četvrtka i polufinalnog dvoboja u Marseilleu. No, ako u tome ne uspiju, Joachim Löw će morati posegnuti za pričuvnim rješenjima te bi svoju priliku u veznom redu mogli dobiti igrači poput Juliana Weigla i Emrea Cana.

'Imamo vrlo kvalitetnu momčad u koju imam puno povjerenje. Suočeni smo s problemima i moramo pronaći rješenje. Vjerujte da ćemo to i napraviti,' samouvjeren je njemački izbornik koji će za polufinale morati pronaći i zamjenu za središnjeg braniča Matsa Hummelsa, prisiljenog propustiti dvoboj zbog drugog žutog kartona zarađenog u meču protiv Talijana.