ponižavajuće i nedopustivo

Nizozemski komentator ničim izazvan izvrijeđao Domagoja Vidu, a gledatelji ostali u šoku svim onim što je izgovorio na račun Hrvata: Tako je ružan…

25.11.2021 u 08:33

Bionic
Reading

Na utakmici Lige prvaka između Ajaxa i Bešiktaša, u kojoj su domaći slavili 2:1, gledatelji koji su pratili prijenos uz nizozemskog komentatora ostali su u šoku zbog komentara na račun hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide

I prije početka utakmice bilo je poznato kako je Ajax osigurao prolaz dalje u Ligi prvaka, a pobjedom nad turskim Bešiktašem osigurao je i prvo mjesto u skupini. Bolje nije moglo…

No to je očito toliko opustilo komentatora nizozemske televizije Sierda de Vosa koji je želio ispasti duhovit, a na kraju su ga razapeli i mnogi nizozemski mediji.

Ničim izazvan komentator se na ružan i uvredljiv način narugao na račun fizičkog izgleda i frizure hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide.

'Vida je tako ružan da ne bi trebao igrati u ovom terminu… Ipak i djeca gledaju televiziju u ovom terminu', kazao je nizozemski komentator. Ali tu nije stao. Još je dodao:

'Mislim da Bešiktaš zbog njega mora tražiti posebnu dozvolu da bi Vida zaigrao večeras', pokušao je ispasti duhovit Sierd de Vos, a nakon svega su ga 'razapeli' i neki domaći mediji.

Jer ovo sigurno nije način na koji se diže popularnost neke TV kuće te mu ovo sigurno neće donijeti ništa dobroga u komentatorskoj karijeri.

Ukratko, nedopustivo, gnjusno i ponižavajuće. Za očekivati je kako će ga njegova TV kuća zbog toga kazniti, a nije nemoguće da se oglasi i Vida.

Dodajmo kako je Bešiktaš, kada je utakmica u pitanju, ovim porazom definitivno ispao iz svih kombinacija za prolaz.

  • +8
Utakmica 5. kola Lige prvaka: Manchester City - PSG Izvor: EPA / Autor: Peter Powell