IMA VALJANI RAZLOG

Nizozemac ljubomoran na argentinsko slavlje, pa naredio svom igraču povratak u klub? Ipak je nešto drugo u pitanju...

24.12.2022 u 11:39

Bionic
Reading

Nogometno svjetsko prvenstvo tek je završilo, ali u nekim se zemljama nacionalna prvenstva već nastavljaju. Jedno od njih je i englesko, pa je jasno da treneri otočkih momčadi žele što prije na raspolaganju imati sve igrače

Naravno, najteže je trenerima koji u svojim momčadima imaju igrače reprezentacija koje su stigle do samog finala, ali posebice Argentince, koji su još uvijek u 'transu' zbog osvojenog trećeg naslova svjetskih prvaka.

Jedan od trenera koji je u tom 'problemu' je i Nizozemac Erik ten Hag, koji vodi Manchester United. Zato je i 'zagalamio' te svom Lisandru Martinezu naredio hitni dolazak iz Argentine u Manchester, jer pred Vragovima je itekako zgusnut raspored i puno obveza.

Naravno, mnogi bi posumnjali da je Nizozemac ljubomoran na Argentince zbog pobjede Gauča nad Oranjem u četvrtfinalu SP-a, ali Ten Hag ovdje gleda isključivo klupski interes. Jer već 27. prosinca United igra protiv Nottinghama, a na Staru godinu protiv Wolverhamptona.

Ni tu ne prestaje ludi ritam, jer 3. siječnja United dočekuje Bournemouth, a 6. siječnja na Old Trafford dolazi i Everton.

Lisandro Martinez je na Mundijalu u Katru odigrao pet utakmica za Argentinu i na terenu proveo 301 minutu.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL